Ingezonden persbericht



7 november 2007, Rotterdam

Winter in rotterdam

De gezelligste tijd van het jaar staat voor de deur! Van 2 december t/m 27 januari is Rotterdam in winterse sferen, met een Stadhuisplein on Ice, drie kerstmarkten, live optredens in de binnenstad, een warm onthaal voor de kerstman, een heuse kerstparade, een nieuwjaarsnacht die ons nog lang zal heugen én sneeuwgarantie: Rotterdam is deze winter dé plek om in de feeststemming te komen.

Stadhuisplein on Ice
Op het Stadhuisplein in het centrum van Rotterdam zorgen een 500 m2 grote ijsbaan en een kerstmarkt voor winterse taferelen. Een rondje schaatsen onder het genot van lekkere muziek, warme chocolademelk drinken of op de kerstmarkt rondstruinen: het kan er allemaal. Stadhuisplein on Ice wordt op 2 december geopend en is tot 27 januari elke dag van 11.00 - 23.00 uuur open voor jong en oud.

Intocht kerstman
Op 15 december wordt de kerstman feestelijk onthaald in Rotterdam. Met vijftien arresleeën en de originele, spectaculair verlichte Coca Cola truck trekt hij door de binnenstad.

Witte kerst? Absoluut.
Rotterdam heeft sneeuwgarantie! Op meerdere dagen in december komt in het centrum van Rotterdam, stipt om 16.00 uur, échte sneeuw naar beneden. Data en locatie blijven nog even een verrassing. Kijk voor actuele informatie op www.winterinrotterdam.nl.

Kerstmuziek
Kerstinkopen doen was nog nooit zó sfeervol. Naast de sprankelende feestverlichting in het hele winkelgebied en wel honderd verlichte kerstbomen op de Coolsingel, duiken op onverwachte plekken in de stad tussen 15 en 23 december (gospel)koren en bekende Nederlandse artiesten op, die sfeervolle muziek spelen. Op 21 december worden de lichtjes in de Noorse kerstboom voor het Stadhuis op de Coolsingel traditioneel aangestoken door burgemeester Opstelten. Op drie verschillende plekken in de stad zijn traditionele kerstmarkten waar naast kerstgerelateerde producten ook lekkere warme happen en dranken te koop zijn.

Nieuwjaarsnacht in Rotterdam
Eén ding is zeker: wie Oud & Nieuw groots en meeslepend wil vieren, moet in Rotterdam zijn. Met een glas champagne in de hand, sensationeel vuurwerk op de Erasmusbrug, uitzicht op de skyline van Rotterdam, optredens van bekende artiesten en top dj's begint het nieuwe jaar spectaculair. Entree: ¤ 8.

Enkele highlights:
De IJsbaan Stadhuisplein 2 december - 27 januarri Kerstmarkt Stadhuisplein, Binnenwegplein, einde Koopgoot 15 - 6 januari

Intocht kerstman en kerstparade Rotterdam centrum, diverse locaties 15 december Ontsteking van de kerstboom Coolsingel, voor het stadhuis 21 december Nieuwjaarsnacht Holland-Amerikakade, voet Erasmusbrug 31 december

Kijk voor alle informatie, activiteiten, locaties en de complete agenda op: www.winterinrotterdam.nl