Brighart naar Biennale in Florence 2007


FLORENCE, 20061011 -- Brighart exposeert op de Biënnale Florence 2007 om met haar positieve kunst een bijdrage te leveren aan de wereldvrede. David Hockney , Calvin Klein, Roy Lichtenstein en vele andere beroemdheden uit de kunstwereld gingen haar voor. Eind 2007 zal het werk van de Delftse kunstenares Brighart te zien zijn op de Biënnale van de prachtige Toscaanse stad Florence waar Michelangelo en Leonardo da Vinci ooit groot werden.

De Biënnale van Florence.
Van 1 tot 9 december 2007 zal deze grote internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst die tweejaarlijks te Florence wordt georganiseerd zijn 6de editie beleven. Maar liefst 775 kunstenaars uit 73 verschillende landen zullen exposeren. Uitgangspunt is dat kunst nieuwe deuren opent om te leren, begrijpen en vrede te brengen tussen mensen en landen.

Brighart naar Florence:
`Ik ben uitgenodigd omdat ik op de site Kunstinzicht sta .Zo hebben ze mij gevonden .Vooral het idee dat voor kunstenaars een speciale rol is weggelegd voor het brengen van vrede tussen mensen en landen spreekt mij erg aan' zegt Brighart. `Deze deelname aan een "struggle for peace" sluit prima aan bij de wijze waarop en waarom ik werk. `

Positieve energie:
Haar werk straalt positiviteit, energie en warmte uit. Het is abstract en spreekt tot de verbeelding. Vooral het kleurgebruik spreekt veel mensen aan. Energie en beweging zijn de thema's die Brighart inspireren tot het maken van zeefdrukken en schilderijen. `Alles is energie. Alles beweegt. Die energie en kracht wil ik weergeven in mijn werk. Ik wil graag dat mensen herkennen wat ik schilder ook al is het abstract. Je hebt positieve en negatieve energie. Veel kunstenaars richten zich op negatieve energie, ellende en frustratie. Waar je aandacht aan besteed groeit. Ik richt me daarom liever op het glas dat half vol is, op liefde, vreugde enzovoort. Of zoals Popper zei: "Optimism is a moral duty".'

Internationale bekendheid en sponsors:
Brighart hoopt door haar deelname aan dit toonaangevend evenement nieuwe contacten op te doen en internationale bekendheid te krijgen. Ze is nog op zoek naar vijf officiële sponsors. Hun logo zal geplaatst worden in een schitterende catalogus.

Zie www.florencebiënnale.org

Contact:

Witmolen 173
2645 GJ Delfgauw
telefoon: 015-2567464
e-mail: brighart@xs4all.nl
website :www.elteha.nl/brighart.htm
of www.brigittedenhartog.kunstinzicht.nl





Ingezonden persbericht