Politie Haaglanden

persberichten 1 december

Haaglanden, 01-12-2007

Gratis winkelen
Den Haag De politie hield vrijdag 30 november om 19.00 uur in een winkel aan de Hildo Kroplaan een 17-jarige meisje uit Den Haag aan. Het meisje werkte als caissière in een supermarkt en had sinds 31 oktober voor een bedrag van 5.000 euro aan winkelgoederen verduisterd. Vrijdag 30 november werd zij op heterdaad betrapt en direct ontslagen. Aan het bureau bekende het meisje dat zij goederen had verduisterd.

Verkeerde koop
Den Haag Een 36-jarige inwoner uit Utrecht bood zaterdag 1 december om
04.20 uur aan het Koning Julianaplein aan een man een fiets te koop aan. De Utrechtenaar deelde de man mede dat hij de fiets voor een prikkie (10 euro) kon kopen. Dat deed de man niet maar hij arresteerde direct de verkoper. Al snel bleek waarom. De man bood de fiets te koop aan een rechercheur van de politie die toezicht hield rond het stationsgebied. De man kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Gesnapt dankzij autogordel
Den Haag Een 47-jarige Hagenaar liep zaterdag 1 december om 09.00 uur op de Gevers Deynootweg tegen de lamp. De man werd gecontroleerd omdat hij zonder autogordel reed. Toen de agenten de man aanspraken zagen zij op de passagiersstoel een wapen liggen. Kort hierop bleek dat de man personeel van een tankstation aan de Badhuisweg met het wapen (speelgoedpistool) had bedreigd. De agenten hielden de man direct aan en sloten hem in voor nader verhoor. Het wapen is vernietigd.

Beginnend bestuurder goed in de fout
Den Haag Een 23-jarige beginnend automobilist uit Den Haag ging vrijdag 30 november goed in de fout. Agenten controleerden de man op de Pluvierstraat waarna bleek dat hij teveel had gedronken. De man blies 930 ugl, ruim acht keer meer dan de wettelijke toegestane hoeveelheid (88 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Flyeren tegen zakkenrollerij
Leidschendam-Voorburg Politieagenten en scholieren van het Mondriaancollege deelden vrijdag 30 november in de middaguren in het winkelcentrum Leidsenhage en in de Herenstraat in Voorburg flyers uit aan het winkelende publiek. Met de flyers wil de politie en het Mondriaan het publiek opmerkzaam maken op het risico van zakkenrollerij. Regiobreed houdt de politie en gemeenten acties om zakkenrollerij tegen te gaan. In regio Haaglanden is in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar het aantal zakkenrollerij met 35 % gestegen. In Den Haag startte onlangs een campagne eveneens met scholieren van het Mondriaan en in Delft ondersteunen medewerkers van de gemeente Delft politiepersoneel met het uitdelen van foldermateriaal.

Goed in de fout
Leidschendam-Voorburg Een 19-jarige automobilist uit Den Haag ging zaterdag 1 december om 02.30 uur goed in de fout. De man reed over de Koning Julianaweg zonder verlichting. Negeerde het rode licht en reed tegen de verplichte rijrichting. Nadat de politieagenten de man aanspraken bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 485 ugl en had tot slot geen geldig rijbewijs. Met diverse processen-verbaal op zak mocht de man later lopend verder. De auto namen de agenten in beslag.

Politie zoekt getuigen diefstal motorfiets
De Lier/Westland De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van een motorfiets uit een tuin aan de Meidoornhof. Onbekenden namen de afgesloten motorfiets merk Aprilla type RSV Mille voorzien van het kenteken MS-FV-07 mee. Niet ondenkbaar is dat de dieven gebruik hebben gemaakt van een vervoermiddel om de motorfiets mee te nemen. De motor heeft opvallende fele lichtgevende oranje banden rondom de velgen en op de onderste kuip (rimstripping). Daarnaast is de motor voorzien van een specifieke uitlaat die naar achter schuin oploopt. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de motoren de verdachten? Belt u dan met de recherche in Naaldwijk via 0900-8844. Liever anoniem, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Babbeltruc in Delft
Delft Een 61-jarige Delftenaar werd vrijdag 30 november om 18.30 uur het slachtoffer van een babbeltruc. Een circa 17-jarige jongen belde bij de man aan de Groene Haven aan en verklaarde dat hij collecteerde voor de Hartstichting. Hij vroeg de man om een glaasje water en nam daarbij de portemonnee uit de jaszak van de man mee. Bij een buurman van de 61-jarige Delftenaar nam de jongen eveneens enkele goederen mee. De jongen heeft het volgende signalement; Kaapverdisch uiterlijk, donker haar en net voorkomen. Hij droeg een grijze jas en kwam erg vertrouwend wekkend over. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Belt u dan met de recherche in Delft via 0900-8844. Liever anoniem, dat kan via Meld Misdaad Anoniem
0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroof
Delft Een 17-jarige jongen deed zaterdagochtend 1 december kort na middernacht aangifte van een straatroof. De jongen fietste over het Kruithuispad en werd door drie personen beroofd van zijn fiets en geld. Hierna reden de jongeren weg in de richting van de Buitenhofdreef. Het slachtoffer was erg ontdaan en werd door de politie thuisgebracht. De verdachten droegen capuchons en hielden een doek voor hun gezicht. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche in Delft via
0900-8844. Liever anoniem, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Cupido gesnapt
Delft Een 16-jarige Delftenaar was zo gek op zijn meisje dat hij haar zaterdag 1 december om 01.45 uur via het zolderraam van haar kamer aan de Dasstraat een bezoek bracht. Het 15-jarige meisje liet de jongen via het dakraam binnen. Helaas voor haar en haar geliefde hoorde pa gestommel en betrapte het tweetal. Hij belde de politie en verklaarde dat hij een inbreker had overlopen. Al snel bleek dat dat niet helemaal de waarheid was. De jongen werd vriendelijk doch dringend door pa de deur gewezen.

Ik rem ook voor dieren
Zoetermeer Een overstekende haas was vrijdag 30 november om 19.00 uur de indirecte oorzaak dat op de Oostweg een kettingbotsing ontstond. Een automobilist remde voor het overstekende dier. Een daar weer achter rijdende automobilist deed dat eveneens. Helaas was de laatste en derde automobilist minder opmerkzaam en hij botste op de twee voor hem rijdende en remmende autos. De schade was fors. Personeel van de GGD verzorgde enkele kinderen die in een van de autos zaten. En de haas? Die ontsnapte aan de ravage en verdween in het duister.

Laatst gewijzigd 01-12-2007 18:37 | © Politie Haaglanden |