Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 01-12

OOSTERHOUT NB, 1 december 2007

Verkeershandhavingsteam houdt alcoholcontrole

RIJEN: Het regionale Verkeershandhavingsteam Midden en West Brabant heeft vrijdagavond en nacht aan de Rijksweg een alcoholcontrole gehouden. Elf medewerkers van het team controleerden tussen 20:00 uur en 02:00 uur 443 automobilisten. 435 bestuurders hadden hun zaakjes prima voor elkaar en mochten direct hun weg vervolgen. Acht bestuurders bleken onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten, waaronder een beginnend bestuurder (185 ug/l). Op het bureau bliezen de overigen waarden tussen 220 en 569 ug/l. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden met een rijverbod.

Beginnend bestuurder veroorzaakt onder invloed aanrijding

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden. De beginnend bestuurder was rond 20:15 uur betrokken bij een kop-staart aanrijding op de Kerkstraat en bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij net boven de wettelijke limiet van 220 ug/l: 225.

Aangehouden voor cocainebezit

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Rijksweg A59, ter hoogte van Labbegat een 35-jarige inwoner van Raamsdonk aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 00:45 uur een auto staan op het parkeerterrein met daarin drie personen. Bij een onderzoek in de auto werd een gebruikershoeveelheid cocaine aangetroffen. De man uit Raamsdonk gaf aan eigenaar te zijn van de harddrug. De drugs zijn in beslag genomen.

Man aangehouden na uitdelen vuistslag

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Klappeijstraat een 20-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 21-jarige inwoner van Made. In een horecagelegenheid aan de Klappeijstraat had de Oosterhouter een forse dreun uitgedeeld aan de man uit Made. Die moest zich aan een wond in het ziekenhuis laten behandelen. Het tweetal heeft ruzie met elkaar over een meisje. Na verhoor is de verdachte met een AU dagvaarding en een boete van 220 euro heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers