Ingezonden persbericht


---Persbericht---
Hilversum, 26 november 2007

DJ BERT VAN LENT KEERT TERUG BIJ 100%NL

DJ Bert van Lent keert terug bij 100%NL. Vanaf 1 december is de 24-jarige DJ vijf nachten per week op 100%NL te beluisteren in de nachten van zondag op maandag tot en met donderdag op vrijdag.

Van Lent gaat een soort 'talkshow' presenteren, waarbij de luisteraars uitdrukkelijk in het programma betrokken worden, zowel via telefoon, sms als internet (via programma's als MSN en Skype).

Bert van Lent kwam rond de afgelopen jaarwisseling volop in het nieuws omdat 100%NL hem op staande voet had ontslagen, na een aantal uitermate ongelukkige en ongepaste uitspraken op de zender. Het afgelopen jaar was Van Lent nergens meer te horen op de FM.

Programmadirecteur Herbert Visser van 100%NL is blij met de terugkeer van Bert van Lent: 'Ik sta nog steeds achter ons besluit aan het begin van dit jaar om hem op staande voet te ontslaan. Maar buiten dat is Bert van Lent een zeer getalenteerde presentator en is hij bij uitstek de DJ die van dit programma een succes kan maken. Bert heeft zijn spijt betuigd en hij is inmiddels een jaartje ouder - en hopelijk ook wijzer - geworden. Het lijkt erop dat Bert veel van het voorval van vorig jaar heeft geleerd en daarom durven wij het aan om het nog eens met Bert te proberen".

Bert is een nachtmens en droomde er al jaren van om een dergelijk programma in de nacht te mogen maken. "Toen Herbert mij belde durfde ik het bijna niet te geloven, maar ik ben echt ontzettend blij dat hij me gebeld heeft en ik heb er vreselijk veel zin in om dit programma tot een succes te maken", aldus Bert van Lent.

---