KunstMag en het WNF presenteren kookboek vol duurzame vis
Lang Leve Vis! - visrecepten van 24 topkoks
In het kader van de campagne 'Kies voor een levende zee' geven uitgeverij KunstMag en het Wereld Natuur Fonds (WNF) gezamenlijk het boek Lang Leve Vis! uit. Vierentwintig gerenommeerde chefs geven een bijzonder visrecept prijs én zij gebruiken alleen vissoorten die in de groene kolom van de VISwijzer voorkomen. Zij geven daarmee aan dat je ook met verantwoord gevangen vis heerlijke gerechten kunt bereiden.
Zo ook Sergio Herman van Oud Sluis, Jonnie Boer van De Librije, Marc van Gulick van De Heeren van Harinxma, Martin Kruithof van De Lindenhof, Rogér Rassin van Cordial, Erik van Loo van Parkheuvel, Jon Sistermans van Wilhelminapark en nog veel meer topkoks.
In het algemene deel van Lang Leve Vis! wordt aandacht besteed aan de bedreigingen waar de visstand mee te maken heeft en er wordt aangegeven wat de consument kan doen om een bijdrage te leveren aan de bescherming van het leven in zee. In de recepten wordt alleen verantwoord gevangen vis gebruikt. De recepten worden afgewisseld met informatie over de verschillende vissoorten.
Lang Leve Vis! is mooi vormgegeven door Harald Slaterus. De visrecepten zijn voorzien van prachtige foto's van Peter Casell. Hij geeft op een bijzondere manier weer hoe de koks hun vis koesteren; soms nemen ze de vis letterlijk in hun armen. De foto's van de gerechten zijn zeer inspirerend; ze lokken iedere professionele én amateur-kok de keuken in.
Lang Leve Vis! is vanaf 1 december leverbaar en kost ¤ 9,95. Het is te koop in de boekhandel en te bestellen bij het WNF en de uitgever via www.langlevevis.nl.
Het telt 100 pagina's, 25 recepten, is geheel full-colour en heeft een omslag met flap. Het formaat is 16 x 16 cm. ISBN: 978 90 75979 10 7.
Wereld Natuur Fonds Nederland
Wereld Natuur Fonds Nederland