Gemeente Son en Breugel


Open dag Brandweer

Klik hier voor vergroting

brandweer.jpg

Sinds enkele weken is de brandweer gehuisvest in haar nieuwe brandweerkazerne. Het is een tijdelijke onderkomen waar ze super trots op zijn! Graag willen zij u de kazerne laten zien.
---

Zaterdag 1 december a.s. staan de deuren van de nieuwe huisvesting, aan de Rooijseweg 1 in Son en Breugel, open. U bent welkom tussen 12.00 en 17.00 uur.

Tijdens deze open dag worden er diverse demonstraties gehouden zoals o.a. de vlam in de pan en het bevrijden van een persoon uit een auto. U kunt kijken in verschillende brandweerwagens, een ambulance en een politiewagen, waarbij u direct antwoord krijgt op uw vragen.

In de kazerne zijn presentaties over de geschiedenis van de brandweer Son en Breugel en de organisatie van de brandweer. U krijgt tips om brand te voorkomen en wat u moet doen als er brand is.

Ook de kinderen kunnen aan de slag. Zij kunnen van tevoren een kleurplaat kleuren, als zij die inleveren tijdens de open dag krijgen ze een verrassing. Ook kunnen ze deelnemen aan het spuitspel en een brandweerdiploma verdienen.