KPN NV

Den Haag, 24-10-2007

KPN sluit ondernemers op bedrijventerrein Bargermeer aan op glasvezelnetwerk

Op 1 december start KPN met de aansluiting van ondernemers op het bedrijventerrein Bargermeer in Emmen op het reeds aanwezige glasvezelnetwerk van KPN. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en meest veeleisende ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert de aansluitingen in samenwerking met zijn lokale partner InBusiness. De verwachting is dat 1 april de ondernemers aangesloten zullen zijn.

De ondernemers op het bedrijventerrein beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van alle aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort lanceert KPN ook bellen via deze glasvezelverbinding. Bedrijven kunnen hun huidige telefooncentrale blijven gebruiken met behoud van nummers en functionaliteiten.

Met het betrouwbare alles-in-één netwerk zijn de ondernemers ook in de toekomst verzekerd van een hoogwaardige infrastructuur voor data, spraak en video. Ondernemers van het bedrijventerrein die interesse hebben in een glasvezelverbinding, kunnen terecht bij InBusiness of bij hun accountmanager van KPN. De komende weken zal KPN de bedrijven benaderen die in aanmerking komen voor aansluiting op het aanwezige glasvezelnetwerk.