Ingezonden persbericht

Persbericht

Eén grote jamsessie in het teken van Aids

Give Milk Stop Aids ORGANISEERT 'MilkShake':

EEN benefiet EVENT aan de vooravond van Wereld Aids Dag

Amsterdam , 26 november 2007 - Aan de vooravond van Wereld Aids dag geeft stichting Give Milk Stop Aids het startsein voor 'Milkshake': een benefiet event waarbij artistiek en muzikaal talent het podium betreedt om aandacht te vragen voor de slachtoffers van Aids. Op vrijdag 30 november geven singer songwriters, bands, rappers en dj's tijdens één grote jamsessie in de Sugar Factory een muzikaal statement over dit vraagstuk. Een thema dat naast dance en muziek - variërend van soul tot rap en hiphop - door de krachtige beeldtaal van foto's en video art over het voetlicht wordt gebracht.

Ruim veertig miljoen mensen zijn besmet met het HIV-virus. Tweederde van hen leeft in Afrika onder de Sahara. De gevolgen van Aids raken vooral de meest kwetsbare groepen. Maar niet alleen ver van huis, ook in Nederland is HIV/Aids actueel. Give Milk Stop Aids maakt zich sterk voor de bewustwording over de gevolgen van HIV/Aids onder Nederlandse jongeren. Dit doet zij vanuit de overtuiging dat Aids, zelfs in Nederland, nog steeds vraagtekens en taboes oproept. Daarom nemen Give Milk Stop Aids en de stichting Stage of Art het initiatief voor een feestelijk event waarbij Aids op een toegankelijke manier centraal staat. Uit dit initiatief is MilkShake geboren.

Programma
Zowel jong creatief talent als gevestigde artiesten bieden tijdens MilkShake een avondvullend programma, met onder meer optredens van de volgende artiesten:

· Alain Clark
· De VaaGe DwAAzE
· Area 51 (USA)
· Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds)
· Gekke C
· Daphne Denters
· Denise & Tamara
· Verschillende DJ's
· Dansers van Nina S Projects
· VJ-beelden: geprojecteerde fotoreportages waarbij MC's/rappers zullen
improviseren

Meer informatie - onder meer over volledige line-up - is te vinden op: www.givemilk.org en www.stageofart.nl Tijdens het evenement is de Give Milk Foundation aanwezig om voorlichting te geven over de gevolgen van HIV/Aids. Daarnaast worden t-shirts verkocht waarvan de opbrengst grotendeels naar de stichting gaat. De opbrengst van de entreekaarten is eveneens bestemd voor het werk van Give Milk Stop Aids.

Noot aan de redactie (