Stichting Aids Fonds

Volledige programma en inschrijven Elfde Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids

Koningin woont Wereld Aids Dag-congres over hiv en soa bij

29-10-2007

Hare Majesteit de Koningin woont vrijdag 30 november 2007 het Elfde Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids bij. Dit congres richt zich op zowel de Nederlandse als de internationale soa- en aidsbestrijding. Het vindt jaarlijks plaats rond Wereld Aids Dag, 1 december. De Koningin neemt in de middag het eerste exemplaar in ontvangst van een boekwerk over 25 jaar aidsbestrijding in en vanuit Nederland.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje-Nassau opent het congres met een toespraak over hiv-preventie. Andere prominente sprekers zijn Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, Sandra Roelofs, echtgenote van de Georgische president Mikheil Saakashvili, Jet Bussemaker, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Roel Coutinho, directeur van het RIVM/Cib. Paul Bekkers, aidsambassadeur van Nederland, is dagvoorzitter van het congres.

Het congres vindt plaats in het RAI Congrescentrum in Amsterdam en wordt georganiseerd door het Aids Fonds, Soa Aids Nederland en STOP AIDS NOW! Dit jaar staat het congres in het teken van 'leiderschap'. Om de epidemie te keren is goed leiderschap nodig op alle niveaus: binnen families, binnen gemeenschappen, op nationaal en internationaal niveau. Vandaar de titel van het Elfde Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids:
1.000 leiders in de RAI.

Er zal extra worden stilgestaan bij het feit dat de aidsbestrijding in en vanuit Nederland dit jaar 25 jaar bestaat. Verder is er veel aandacht voor stigma en taboe rond hiv en aids, ook in Nederland. Stigmatisering en discriminatie van mensen met hiv blijft een punt van aandacht.

Aan het einde van de middag zullen in een plenaire middagsessie de conclusies en aanbevelingen van de dag worden aangeboden aan Bert Koenders, Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en een vertegenwoordiger namens de Minister van VWS.

Volledige programma en inschrijven Elfde Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids