Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Nominaties prijs Beste leerbedrijf 2007 bekend
Wie wordt het beste leerbedrijf van Nederland?

Leerbedrijven onmisbaar in onze samenleving? Ja, want deze 186.000 leerbedrijven bieden dagelijks aan zo'n 500.000 mbo-ers een leerzame stageplaats of leerbaan. Een vak leer je namelijk in de praktijk.Om leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen, heeft toenmalig minister Ritzen van Onderwijs in 1996 de prijs voor het beste leerbedrijf ingesteld. De 18 kenniscentra dragen het beste leerbedrijf uit hun branche voor als kandidaat voor deze landelijke verkiezing.

Genomineerden prijs Beste leerbedrijf
De jury, vertegenwoordigers van werknemers, onderwijs, bedrijfsleven en leerlingen, heeft drie leerbedrijven genomineerd die kans maken op de titel 'Beste leerbedrijf 2007' die in 2008 voor de 12e keer wordt uitgereikt.

* Huykman en Duyvestein uit Den Haag, voorgedragen door kenniscentrum SVGB (Uniek Vakmanschap)

* Royal van Lent Shipyard uit Kaag, voorgedragen door kenniscentrum Savantis (Afbouw en Onderhoud, Presentatie en Communicatie)
* Stichting Saffier uit Den Haag, voorgedragen door kenniscentrum Calibris (Zorg, Welzijn en Sport)

De bedrijven dingen mee naar de titel 'Beste leerbedrijf 2007' vanwege hun actieve deelname aan onderwijsvernieuwing, een innovatief opleidingsbeleid in hun eigen bedrijf en de vele mogelijkheden voor leerlingen uit diverse opleidingssoorten van verschillend niveau.

Uitreiking
Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven organiseert rond deze prijs op 31 januari 2008 een evenement in Artis, te Amsterdam waar de winnaar van de prijs Beste leerbedrijf 2007 bekend wordt gemaakt door staatssecretaris Van Bijsterveldt. Het winnende leerbedrijf krijgt een geldbedrag van 2.500 euro en een sculptuur. Daarnaast mag het leerbedrijf zich een jaar lang 'Beste leerbedrijf van Nederland 2007' noemen.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.besteleerbedrijf.nl.