Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 29 november

* ARRESTATIE NA VERKOOP GESTOLEN AUTORADIO AAN POLITIE IN BURGER

Een 32-jarige Rotterdammer is donderdag in de vroege ochtenduren gearresteerd nadat hij probeerde een gestolen autoradio aan agenten te verkopen. Politiemensen in burger zagen dat de verdachte veel aandacht had voor geparkeerdstaande auto's op de 1e Middellandstraat en hielden hem in de gaten. Op een gegeven moment vroeg de verdachte aan de politiemensen of zij een autoradio van hem wilden kopen. Nadat de agenten zich bekend hadden gemaakt, werd de Rotterdammer gearresteerd voor heling. De man was in het bezit van een vermoedelijk gestolen autoradio en schroevendraaier. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE
SOMMELSDIJK - De politie heeft woensdag een verkeerscontrole uitgevoerd op de Olympiaweg. Daar hielden zij woensdagmiddag tussen twee en half vijf een ASO-controle waarbij 30 bromfietsen werden gecontroleerd. Agenten schreven hierbij diverse bekeuringen uit voor onder andere: kentekenbewijs niet direct kunnen laten zien (8), overschrijden van de constructiesnelheid (5), kentekenplaat niet goed zichtbaar (2), gladde band (1), niet de rijbaan gebruiken (1), niet voldoen aan de geluidseisen (4). Alle bestuurders kregen ook een blaastest, waaruit bleek dat niemand teveel had gedronken. Woensdagavond tussen half zeven en half tien voerden politiemensen ook een verkeerscontrole uit in de Dorpskern van Oude-Tonge. Hierbij zijn 112 auto's gecontroleerd. Daarbij werden voor de volgende feiten proces-verbaal opgemaakt: geen verlichting (1), geen gordel dragen (6), rijden zonder rijbewijs (1), reminrichting (1) en spoorbreedte van de auto. Ook tijdens deze controle had geen enkele bestuurder teveel alcohol gedronken.

Uitgave woensdag 28 november

* 1000 KILO VUURWERK IN BESLAG GENOMEN
SPIJKENISSE - De politie heeft 1000 kilo vuurwerk in beslag genomen.
Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten een onderzoek in in een pand aan de Puntweg. Politiemensen hielden twee verdachten aan, het gaat om een 49-jarige Rotterdam en een 33-jarige man uit Spijkenisse. Politiepersoneel nam het vuurwerk in beslag en stelt een onderzoek in naar wie verantwoordelijk is voor het vuurwerk.


* VEEL TE HARD, RIJBEWIJS INGEVORDERD
Politiemensen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks kwart over twaalf, een automobilist staande gehouden. Hij reed met een snelheid van ruim boven de 180 km per uur over de A15. Surveillerende politiemensen in burger zagen een auto vanaf het Vaanplein met hoge snelheid de A15 opdraaien. De snelheid liep op naar de 190 km per uur.
Net voor de Tomassentunnel nam de bestuurder de afslag Rozenburg. Op de Moezelweg kon de wagen staande worden gehouden. De politiemensen legitimeerden zich en vorderde het rijbewijs van de 23-jarige automobilist uit Alblasserdam in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* CONTROLES BIJ METROSTATIONS
ROTTERDAM-OOST - Agenten van de wijkteams Alexander, Capelle, Kralingen en Krimpen hebben diverse controles uitgevoerd bij diverse metrostations. Dinsdagmiddag van half twee tot 's avonds tien uur schreven politiemensen 154 bekeuringen uit voor ondermeer: het zitten met de voeten op de bank in de metro (3), geen identificatie bij zich hebben (2), baldadigheid in de metro (3), bromfietsers op het fietspad (4), alcohol in de metro gebruiken (8), roken op het perron of in de metro (16), spugen op de vloer van de metro (1), dronkenschap in de metro (3), zwart rijden (5), geen rijstrook volgen (2) en negeren roden licht bij metro-overgang (107). Daarnaast zijn er door agenten vier arrestanten gemaakt: dronken op een bromfiets, verzet / belemmering, gesignaleerd voor DNA-afgifte en signalering voor diefstal. Eén overtreder kwam uit Hongarije en moest direct de boete van 50 euro betalen.