Kendrion N.V.


PERSBERICHT KENDRION N.V.

Overname Linnig Antriebstechnik afgewikkeld

Onder verwijzing naar het persbericht van 14 november j.l., waarin werd aangekondigd dat overeenstemming was bereikt met de eigenaren inzake de overname van Linnig Antriebstechnik GmbH, bericht Kendrion dat goedkeuring van de Duitse mededingsautoriteiten is verkregen en dat de overdracht van de onderneming op 29 november j.l. is afgerond.

Linnig Antriebstechnik heeft een omzet van circa EUR 40 miljoen en in totaal 200 medewerkers. De hoofdvestiging is in Markdorf (Duitsland). Daarnaast heeft het bedrijf kleinere vestigingen in Mexico (51%), de Verenigde Staten, Brazilië en China. Het bedrijf levert wereldwijd electromagnetische koppelingsystemen voor motorkoeling en aircosystemen in bussen, met name in het luxere segment, maar ook voor speciale voertuigen.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. produceert, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige metalen en elektromagnetische componenten en distribueert en bewerkt kunststof halffabrikaten. De onderneming heeft circa 3.200 medewerkers verdeeld over 18 landen wereldwijd.

Kendrion streeft naar het uitbouwen van sterke en leidende Europese marktposities in de geselecteerde nichemarkten. De missie van Kendrion is het zijn van een toonaangevende internationale onderneming die met bestaande knowhow, innovatief vermogen en commerciële slagkracht oplossingen biedt voor haar industriële afnemers. Daarbij wil de onderneming een transparant, flexibel en betrouwbaar bedrijf zijn waar plezier in ondernemen gekoppeld is aan resultaatdoelstellingen.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext Amsterdam

Zeist, 30 november 2007

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 ­ 699.72.50
Fax: 030 ­ 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --