Nederlandse Tafeltennisbond

ITTF OP BEZOEK IN NEDERLAND

INSPECTIE ITTF INZAKE DE BID VOOR WK2011

Rotterdam, 27 november 2007 - De Tafeltennisbond doet, met support van de gemeente Rotterdam , een serieuze poging om de wereldkampioenschappen Tafeltennis voor individuele spelers naar Nederland te halen in 2011. De bid is aangeboden aan de ITTF (International Table Tennis Federation). Daarvoor is dinsdag 27 november een delegatie van de ITTF op bezoek geweest om de bid (de aanbieding) van de NTTB te toetsen aan de voorwaarden die de ITTF stelt aan de organisatie van een WK. De vertegenwoordiging bestond uit Claude Bergeret, vice president van de ITTF en Jordi Serra, executive director van de ITTF. Beiden zijn specialist in organisatie van internationale evenementen en daarvoor zijn de locaties bezocht die door de NTTB zijn aanbevolen voor het evenement.

Het Sportpaleis Ahoy is de unieke locatie. Tegelijkertijd wordt het jaarlijkse congres van de ITTF gehouden. De door de NTTB aanbevolen locatie daarvoor is het congrescentrum van De Doelen. Ook de aanbevolen hotels maken deel uit van de scouting.

De ontmoeting werd wederzijds ervaren als zeer constructief. De voorwaarden voldoen, echter de keuze wordt gemaakt door het voltallige congres (alle leden/landen, lid van de ITTF) in februari 2008, tijdens de WK in China. Naast Rotterdam hebben zich ook Belgrado (Servië) en Doha (Qatar) gemeld als kandidaat.

De NTTB werkt in deze samen met de stad Rotterdam (stichting Rotterdam Topsport) en de STN, de Stichting Tafeltennisevenementen Nederland. Het belangrijkste doel van de NTTB is: promotie van de tafeltennissport in Nederland.


© 2007, NTTB, Alle rechten voorbehouden.