Nuon

PERSBERICHT: Energierekening Nuon-klant nauwelijks omhoog

PERSBERICHT

Amsterdam, 30 november 2007

Nuon maakt tarieven bekend voor 2008

Energierekening Nuon-klant nauwelijks omhoog

Consumenten die in Nederland gas en elektriciteit afnemen bij Nuon zien hun rekening voor de levering van energie vanaf 1 januari 2008 nauwelijks stijgen. Bij gemiddeld huishoudelijk verbruik gaat de rekening met 1,6% omhoog. Dat is minder dan anderhalve euro per maand.

Op 1 januari 2008 verlaagt Nuon in Nederland de standaard tarieven voor elektriciteit. Het gaat om een verlaging van ruim 6%. Bart Hofker, commercieel directeur bij Nuon: "De gemiddelde marktprijs voor elektriciteit ligt in 2007 lager dan in 2006. Hierdoor kopen wij tegen lagere prijzen in dan vorig jaar". Tegenover de verlaging van de elektriciteitsprijzen staat een stijging van de gasprijzen. De rekening voor de levering van gas zal met ongeveer 5% omhoog gaan. Dat is het directe gevolg van de koppeling van de gasprijs aan de olieprijs.

In de komende periode informeert Nuon haar klanten over de nieuwe tarieven. Nuon zal daarbij haar klanten het aanbod doen de verlaagde elektriciteitsprijs tot vijf jaar vast te zetten. Bart Hofker: "Niemand kan voorspellen hoe de elektriciteitsprijzen zich de komende jaren ontwikkelen. Klanten die dat wensen kunnen wij zekerheid bieden. Door voor Nuon VastePrijsStroom te kiezen hebben klanten de mogelijkheid het nieuwe, verlaagde elektriciteitstarief vast te zetten, op een moment dat de elektriciteitsprijzen op de inkoopmarkt stijgen.

Alle nieuwe energietarieven van Nuon zijn te vinden op www.nuon.nl <http://www.nuon.nl>.

Over Nuon

Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers 2,6 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,6 miljard euro in 2006 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.