Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 30 november 2007

Automobilist bekeurd voor rijden onder invloed

Overdinkel

Een 61-jarige automobilist uit Gronau (D) is op donderdag 29 november aangehouden door de politie wegens het rijden onder invloed. Tevens had de automobilist nog voor ruim 1400 Euro aan boetes openstaan.

Op donderdag 29 november controleerde de politie omstreeks 11.00 uur op het Talmaplein in Overdinkel een 61-jarige automobilist uit Gronau (D). Omdat agenten roken dat hij mogelijk alcohol had gedronken werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 0,7 promille tijdens de ademanalyse. Tevens bleek de 61-jarige nog boetes open te hebben staan. 966 euro voor het weigeren van een ademanalyse in 2003 en 474 euro voor het rijden onder invloed in 1999. In overleg met justitie is de man opgesloten in het politiebureau. (07-154465)

Man beledigt agenten

Overdinkel

De politie heeft op vrijdag 30 november een 25-jarige Enschedeër aangehouden wegens openbare dronkenschap. Op het politiebureau beledigde hij tevens agenten.

Op vrijdag 30 november trof de politie omstreeks 00.30 uur aan de Elferinksweg in Overdinkel een man zittend tegen een lantaarnpaal aan. Agenten zagen dat de man, een 25-jarige Enschedeër, behoorlijk onder invloed van alcohol was en hielden hem aan ter zake openbare dronkenschap. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij tevens de agenten beledigde. Tegen de 25-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-154784)

Man aangehouden na kopstoot

Enschede

Aan de Walstraat in Enschede heeft de politie op vrijdag 30 november een 42-jarige Enschedeër aangehouden wegens mishandeling van een 29-jarige taxichauffeur uit Enschede.

Op vrijdag 30 november kreeg de politie omstreeks 02.00 uur een melding dat een taxichauffeur in Enschede op de Oude Markt een kopstoot had gekregen van een man. De 29-jarige taxichauffeur wilde bemiddelen in een ruzie tussen de man en een andere taxichauffeur. Toen hij tussenbeide kwam kreeg hij ineens een kopstoot van de man. Ook schopte de man vervolgens tegen de taxi van de 29-jarige. De politie hield de man, een 42-jarige Enschedeër, op de Walstraat in Enschede aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-154791)

Snorfietser ongelukkig ten val

Mariaparochie

Een 32-jarige snorfietser uit Almelo is op donderdag 29 november gewond geraakt toen hij ongelukkig met zijn snorfiets ten val kwam op de Almeloseweg in Mariaparochie.

Op donderdag 29 november reed omstreeks 16.45 uur een 32-jarige snorfietser uit Almelo over de Almeloseweg in Mariaparochie komende uit de richting van de Slagenweg. De 32-jarige kwam al rijdend in aanraking met een paaltje naast de weg en kwam ten val. Hij raakte hierbij gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo worden gebracht. Daar werd bij de 32-jarige bloed afgenomen door een arts om na te gaan of hij onder invloed heeft gereden. (07-154648)

Automobilist rijdt door rood en veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 70-jarige automobiliste uit Enschede is op donderdag 29 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Westerval in Enschede.

Op donderdag 29 november kreeg de politie omstreeks 17.00 uur een melding van een aanrijding op de Westerval in Enschede. Een 35-jarige automobilist reed over de Westerval in Enschede komende uit de richting van de A35. Op het viaduct sloeg hij linksaf en negeerde hierbij het rode verkeerslicht. Vervolgens kwam hij in aanrijding met een tegemoetkomende en over de Westerval rijdende 70-jarige automobiliste uit Enschede die op dat moment door het groene verkeerslicht reed. De 70-jarige raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede worden gebracht. Tegen de 35-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-154673)

Rijbewijs beginnend bestuurder ingenomen

Hengelo

De politie heeft op vrijdag 30 november het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Hengelo ingenomen. De 29-jarige beginnend bestuurder reed onder invloed op de Wemenstraat in Hengelo.

Op vrijdag 30 november controleerden politiemensen omstreeks 04.00 uur op de Wemenstraat een 29-jarige automobilist uit Hengelo. Omdat agenten roken dat de bestuurder mogelijk alcohol gedronken had werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies de 29-jarige beginnend bestuurder 1,18 promille tijdens de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-154805)

Man aangehouden met hoeveelheid drugs

Sibculo

Een 27-jarige man uit Vroomshoop is op vrijdag 30 november op de Valkenlaan in Sibculo aangehouden met een hoeveelheid drugs.

Op vrijdag 30 november controleerden politiemensen op de Valkenlaan in Sibculo een automobilist. Toen de agenten de bestuurder, een 27-jarige man uit Vroomshoop, aanspraken zagen zij een flesje op de achterbank liggen met een onbekende substantie. De 27-jarige, die vertelde dat de vloeistof GHB betrof, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werden tevens enkele strippen met pillen bij hem in beslag genomen. De politie onderzoekt de vloeistof en de pillen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-154799)

Politie zoekt getuigen van fietsendiefstal

Haaksbergen

Aan de Veldmaterstraat in Haaksbergen zijn op maandag 26 november twee fietsen gestolen. De politie zoekt getuigen van de diefstal.

Op maandag 26 november deed een 79-jarige man uit Haaksbergen aangifte van diefstal van zijn fiets en die van zijn vrouw. De 79-jarige zag aan de Veldmaterstraat in Haaksbergen hoe drie mannen twee fietsen in een rode personenauto laadden. Toen de auto, een oudere auto type sedan met een vaal rode kleur, wegreed realiseerde de 79-jarige zich ineens dat zijn fiets en die van zijn vrouw waren meegenomen. Beide fietsen, een heren- en een damesfiets waren beiden van het merk Koga Myata en waren blauw/grijs van kleur. Beide fietsen hadden dubbele fietstassen achterop. De politie zoekt getuigen van de diefstal of mensen die meer informatie hebben over de identiteit van de dader(s). Zij worden verzocht contact op te nemen met de Afdeling Haaksbergen van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-153244)

Man negeert agenten en wordt aangehouden

Hengelo

Een 50-jarige man uit Hengelo werd donderdag 29 november aangehouden, omdat hij agenten die hem wilden bekeuren negeerde en niet voldeed aan hun vordering.

Op donderdag 29 november voerden surveillerende agenten omstreeks 11.15 uur een verkeerscontrole uit op de Uitslagsweg in Hengelo. Na klachten van buurtbewoners werd gecontroleerd op fietsers die over het trottoir rijden en daarmee voor voetgangers een onveilige situatie veroorzaken. Tijdens de controle zagen de agenten een man met een snorfiets over het trottoir rijden. Zij spraken de man aan en vertelden hem dat hij een bekeuring kreeg. De man vervolgde echter zijn weg over het trottoir. Toen de agenten hem opnieuw aanspraken en vroegen om zijn identiteitsbewijs, negeerde de man de agenten en vervolgde zijn weg over het trottoir. Een van de agenten pakte de man vast, maar de agent werd daarbij twee keer door hem geslagen.

Na het slaan van de agent werd de man, een 50-jarige Hengeloër, aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-154463)

Scootmobieldieven aangehouden

Enschede

De politie in Enschede heeft sinds woensdag 21 november een zevental Enschedese jongens, variërend in leeftijd tussen 10 en 13 jaar, aangehouden. De jongens worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van meerdere scootmobielen in de wijk Enschede-Zuid.

Op dinsdag 20 november deed de politie in Twente een persbericht uit over het toenemende aantal ontvreemde scootmobielen, met name in Enschede. Naar aanleiding van de toename van het aantal diefstallen werd in de wijk Enschede-Zuid een project opgestart om de daders van deze diefstallen op te sporen.

Na onderzoek konden sinds woensdag 21 november zeven jongeren aangehouden worden, allen afkomstig uit Enschede. De jongens, in leeftijd variërend tussen 10 en 13 jaar, worden er van verdacht meerdere scootmobielen te hebben weggenomen vanaf verschillende locaties in de wijk. De jongens gebruikten de voertuigen om mee te joyriden. De jongens worden allen doorgestuurd naar justitie.

De politie blijft eigenaren van scootmobielen adviseren om het voertuig naast het stuurslot met een extra slot te beveiligen, om zo diefstal van de voertuigen zo goed mogelijk te kunnen voorkomen. (07-147815)

Hieronder, cursief afgedrukt, het persbericht van dinsdag 20 november j.l.:

Zet uw scootmobiel op slot

Twente

De politie in Twente adviseert eigenaren van een zogenaamde 'scootmobiel' om het voertuig goed af te grendelen wanneer zij er geen gebruik van maken.

De politie Twente heeft sinds afgelopen augustus zeker 25 aangiftes gekregen, die te maken hebben met het stelen van of 'joyriden' met scootmobielen. Op dit moment zijn in Enschede 23 gevallen en in Hengelo tevens 2 gevallen van vermiste scootmobielen bekend.

In veel van de betreffende gevallen is het stuurslot dat deze voertuigen bezitten onvoldoende gebleken om dieven en andere onverlaten te weerhouden misbruik te maken van de genoemde voertuigen. Een deel van de scootmobielen is teruggevonden, waarbij in de meeste gevallen sprake is van een lege accu. Het vermoeden is dan ook, dat de voertuigen worden weggenomen om mee te joyriden en zodra de accu leeg is worden achtergelaten. Tot op heden heeft de politie wel enkele tips omtrent mogelijke daders gekregen, maar nog geen aanhoudingen kunnen verrichten.

De politie in Twente wil eigenaren van scootmobielen waarschuwen dat het stuurslot ontoereikend kan zijn om het voertuig te beschermen tegen diefstal. De politie adviseert de eigenaren om hun voertuig, naast het stuurslot, met een extra slot te vergrendelen wanneer zij het voertuig parkeren.

Dader mishandeling aangehouden

Oldenzaal

Een 35-jarige man uit Enschede werd donderdag 29 november aangehouden, omdat hij op de St. Josephstraat in Oldenzaal een 33-jarige man uit Oldenzaal mishandeld had.

Op donderdag 29 november werd omstreeks 12.30 uur gemeld dat er een vechtpartij had plaatsgevonden op de St. Josephstraat in Oldenzaal. Een getuige had gezien hoe een man een andere man geslagen had en er vervolgens in een auto vandoor ging. Het 33-jarige Oldenzaalse slachtoffer van de genoemde mishandeling, deed op het politiebureau aangifte.

Na onderzoek konden agenten op de Saasvelderlaan in Oldenzaal een 35-jarige Enschedeër aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij na verhoor weer in vrijheid kon worden gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-154509)

Beschonken bestuurder aangehouden

Haaksbergen

Een 24-jarige man uit Enschede werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 november aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Bovendien werd de man gezocht in verband met een bedreiging, gepleegd op vrijdag 10 augustus 2007.

In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 november zagen surveillerende agenten op de Enschedesestraat in Haaksbergen een auto rijden. Zij zetten de auto aan de kant om een verkeerscontrole uit te voeren. De bestuurder van de auto, een 24-jarige Enschedeër, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ademanalyse wees aan alcoholpromillage van 1,22 uit. Hierop werd de man aangehouden.

Na onderzoek op het politiebureau bleek dat de 24-jarige Enschedeër gezocht werd in verband met een bedreiging van een 40-jarige medewerkster van een instelling aan de Korte Hengelosestraat in Enschede, gepleegd op vrijdag 10 augustus 2007. Tevens had de man nog een geldboete van E140,- open staan.

De 24-jarige Enschedeër werd voor verder onderzoek ingesloten. In de loop van de ochtend van vrijdag 30 november kon de man, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid gesteld worden. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-154797)

Beschonken bestuurder aangehouden

Enschede

Een Enschedeër van 25 jaar werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 november aangehouden. Hij werd aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Parkweg in Enschede.

In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 november zagen surveillerende agenten omstreeks 1.20 uur een auto, al slingerend, rijden over de Parkweg in Enschede. Zij zetten de auto aan de kant om de bestuurder aan een alcoholcontrole te onderwerpen. Ademanalyse wees uit dat de bestuurder, een 25-jarige Enschedeër, een alcoholpromillage van 1,91 had. Hierop werd de man aangehouden. Het rijbewijs van de Enschedeër werd ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (07-154792)

Verkeerscontrole en aanhoudingen baldadigheid

Enschede

Op donderdag 29 november heeft de politie tussen 15.00 en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Wethouder Beversstraat, Twekkelerbeekweg, Haaksbergerstraat en Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Met name werd gelet op het voeren van de verlichting van fietsers. Hiervoor werden 63 bekeuringen uitgedeeld. Daarnaast negeerden 18 automobilisten een gesloten verklaring aan de Twekkelerbeekweg. Bovendien werden nog 16 weggebruikers bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Allen krijgen een accept girokaart thuisgestuurd.

Tijdens de controle kreeg de politie omstreeks 15.00 uur een melding dat een groep jongens rotzooi van een viaduct over de A35 ter hoogte van de Burgmeester van Veenlaan op de snelweg zouden gooien. Een getuige zag het voorval en ging de jongens achterna. Op de Belgielaan achterhaalde hij de jongens en schakelde direct de politie in. Deze hielden twee 13-jarige jongens uit Enschede aan die vermoedelijk wat bladeren van het viaduct hadden gegooid. De ouders van de twee 13-jarigen werden in kennis gesteld. Tegen de twee jongens wordt proces-verbaal ter zake baldadigheid opgemaakt.

Nancy Hanterink en Minke Schoon: 053-4555588


---- --