Gemeente Bussum

Zonnewijzer maakt plaats voor Brede School

Dinsdag 30 oktober is de sloop van de oude gebouwen van basisschool De Zonnewijzer begonnen. Volgens planning wordt op 30 november gestart met de bouw van de Brede School en de onderliggende parkeergarage.

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de voorbereidingen. Hieronder vielen met name de onderhandelingen met de projectontwikkelaar en het bouwbedrijf. Nu duidelijkheid is verkregen over de inhoud van het contract en verkoopovereenkomst ten aanzien van de grond, heeft het college kunnen besluiten het project Brede School te gunnen aan Schouten & De Jong Projectontwikkeling en Vaessen Algemeen Bouwbedrijf. De stukken zijn afgelopen maandag door partijen getekend.

Wat de sloop betreft is dinsdag 30 oktober jl. gestart met het verwijderen van het eventuele asbest en de bomen en struiken. De grote esdoorn op het plein aan de Beeklaan blijft staan en wordt tijdens de werkzaamheden beschermd, zodat deze niet beschadigd kan worden. Daarna worden eerst de twee voormalige kleuterschooltjes gesloopt, vervolgens de twee basisschoolgebouwen en tot slot het gymnastieklokaal. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door de firma T.J. Kippersluis & Zonen uit Muiderberg.

De gemeente Bussum stelt, samen met de uitvoerende partijen, alles in het werk de overlast te beperken. Desondanks zal er sprake zijn van enige overlast, in de zin van geluid, verkeer en dergelijke, met name voor de omwonenden. Overlast van stof tijdens de sloop wordt niet verwacht.