Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t :

Sint en Piet storten steenkolen in hoofdkantoren energiebedrijven

Vandaag hebben Sint en zijn Zwarte Pieten in de hoofdgebouwen van de energiebedrijven Eon, Essent, Electrabel en RWE. een zak steenkolen geleegd.

Sinterklaas is een grote kindervriend en hij maakt zich grote zorgen over de toekomst van de kinderen. Deze en toekomstige generaties worden ernstig bedreigd door ingrijpende klimaatveranderingen, veroorzaakt door CO2-uitstoot. In plaats van het tij te keren en de uitstoot een halte toe te roepen, willen de energiebedrijven meer vervuilende en ouderwetse kolencentrales gaan bouwen. Sinterklaas is hier niet blij mee en wil de directies van deze bedrijven waarschuwen door hen te laten zien hoe vies en vuil steenkolen zijn.

De energiebedrijven roepen dat er meer energie nodig is, om te zorgen voor meer economische groei, voor nog meer welvaart. Terwijl dit ten koste gaat van de leefomgeving van de kinderen. Sinterklaas snapt dit niet. "Waarom moet altijd alles 'groter' en 'meer' zijn? Waarom kunnen mensen niet tevreden zijn met de welvaart die ze al reeds hebben?" verzucht de Goed Heiligman.

Sinterklaas wil met deze actie GroenFront! steunen in hun nieuwe campagne tegen de bouw van kolencentrales. Naast het tegengaan van nieuwe kolencentrales richt deze campagne zich op economische krimp. De enige manier om klimaatverandering tegen te gaan, is de ultieme conclusie te trekken en die is dat de economie moet krimpen, in plaats van het eeuwige groeien. Alleen op die manier kan het tij nog op tijd gekeerd worden.


---



Ingezonden persbericht