Ingezonden persbericht


GViewSonic stroomlijnt organisatie

Regio´s samengevoegd en onder leiding van Alan Chang

Amsterdam, 30 november 2007- ViewSonic, vooraanstaand fabrikant van innovatieve beeldtechnologie, stroomlijnt zijn organisatie en leiding. ViewSonic wil wereldwijd aan slagkracht winnen, door efficiënter te werken en sneller te reageren op veranderingen in de markt, en zo de groei optimaliseren. De concurrentiekracht van het merk ViewSonic komt wereldwijd beter tot zijn recht door samenvoeging van het (ondersteunend) management van ViewSonic´s drie regio´s Azië, Europa en Amerika.

Dit betekent dat Alan Chang, managing director van ViewSonic Azië, ook Europa en Amerika gaat aansturen. Chang neemt daarbij de taken van Matthew Milne en Jan Jensen over. Milne is onlangs uit dienst getreden bij ViewSonic en Jensen treedt nu uit dienst. Chang heeft meer dan twintig jaar leidinggevende ervaring met technologie-marketing, waarvan de laatste zes jaar bij ViewSonic.

Chang wordt in elke regio ondersteund door ervaren verkoop- en marketingteams die hebben bijgedragen aan ViewSonic´s toonaangevende positie op het gebied van beeldtechnologie in meer dan honderd landen wereldwijd.

"Tegenwoordig zijn een mondiale visie en marktbenadering vereist om succesvol te concurreren. We richten ons nu op de integratie van onze regio´s Amerika, Europa en Azië tot één samenhangend geheel, gebruikmakend van de beste ervaringen op het gebied van verkoop, marketing en ondersteuning", zegt James Chu, voorzitter en CEO van ViewSonic. "Wij zijn er van overtuigd dat deze integratie van drie naar één manager voor drie regio´s, de kosten verlaagt en onze concurrentiepositie verbetert, terwijl we onze lokale markten en klanten beter kunnen bedienen."

TV en IP
Tegelijkertijd heeft ViewSonic de divisie VTV opgericht, waarin de LCD TV´s en de digital signage-oplossingen (op basis van schermen met een eigen IP-nummer) zijn ondergebracht. Steve Woo is aangesteld als vice president en algemeen directeur van de VTV-groep. Woo is ervaringsdeskundige uit de technologie-branche. Ondersteuning

Rebecca Tsen, managing director van ViewSonic China, gaat nu ook leiding geven aan het ViewSonic Global Support Center in Wuhan, China. Deze consolidatie van ViewSonic´s ondersteuning stelt ViewSonic in staat om een nog efficiëntere kostenstructuur te realiseren en tegelijkertijd beter en sneller te reageren op vragen van klanten en partners.

Over ViewSonic
ViewSonic®, vooraanstaand fabrikant van innovatieve beeldtechnologie, voert een breed assortiment LCD computer- en televisieschermen inclusief display-oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Wereldwijd heeft ViewSonic al meer dan tweeduizend consumentenonderscheidingen in de wacht gesleept. ViewSonic. See the Difference®. ViewSonic is opgericht in 1987 en gevestigd in Walnut, Californië (VS) en dient financiële verklaringen in die voldoen aan de Securities Exchange Act van 1934.