Gemeente Midden Delftland


---

Ondertekening convenant Wmo

---

Gemeente en cliëntenraad Wmo ondertekenen convenant (30-11-2007)

Gemeente en cliëntenraad Wmo ondertekenen een convenant met betrekking tot de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Op donderdag 29 november hebben wethouder Tineke van Nimwegen (o.a. volksgezondheid en gehandicaptenbeleid) en Cees Harteveld (voorzitter Wmo-cliëntenraad) een convenant getekend waarin wederzijdse afspraken tussen gemeente en cliëntenraad zijn vastgelegd.

De cliëntenraad heeft een belangrijke rol met betrekking tot de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. De raad bestaat uit gebruikers van de Wmo-voorzieningen en uit vertegenwoordigers van Wmo-organisaties in Midden-Delfland. Zij houdt zich bezig met het brede veld van de Wmo (welzijn, gezondheid, voorzieningen voor gehandicapten en thuishulp). De cliëntenraad kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan het college van burgemeester en wethouders over zaken als individuele verstrekkingen, toegankelijkheid en geestelijke gezondheidszorg. Ook zal het college van burgemeester en wethouders de Wmo-cliëntenraad raadplegen over te ontwikkelen beleid.

Klik op deze link om de toespraak van wethouder Van Nimwegen te lezen

Wethouder Tineke van Nimwegen en voorzitter Cees Harteveld ondertekenen het convenant

de leden van de Wmo-cliëntenraad

---