Gemeente Beek


Verzilverd brandweerkruis Nibra voor Mart Lemmens

Beek, 30 november 2007

Op vrijdag 30 november heeft de heer M. Lemmens (Mart) uit handen van burgemeester Cremers het verzilverd brandweerkruis van het Nederlands Instituut Brandweer, kortweg NIBRA, ontvangen. Hij ontving het kruis voor zijn grote verdiensten voor de gemeentelijke vrijwillige brandweer.

De speld wordt hem uitgereikt tijdens zijn 25-jarig jubileum en tevens afscheid. In de speech van de burgemeester noemde deze hem een van de laatste brandweermannen van de oude stempel, wat hij als een compliment bedoelde.

In het dagelijks leven is de heer Lemmens werkzaam bij betonfabriek Gelissen, een werkgever die hem de ruimte gaf om zijn taak als vrijwilliger bij de brandweer uit te oefenen. Niet alleen door ruimte te geven voor uitrukken, maar ook kon de heer Lemmens hier terecht voor het zagen van platen, lenen van spijkers/schroeven etc.

De heer Lemmens was een vrijwillige brandweerman in hart en nieren. PA-onderhoud en interne trainingen waren daarbij de onderdelen waar hij zich met name op richtte.

Jammer genoeg liet zijn gezondheid hem de laatste jaren een beetje in de steek, waardoor uitrukken de laatste jaren niet meer mogelijk is. Iets wat hij erg jammer vond. De laatste twee jaar is hij derhalve vooral op de achtergrond bezig geweest, in de kazerne. Gezien zijn grote vakkennis en inzet heeft hij daar ook nog veel voor het korps kunnen betekenen.