CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fKamerleden_mrt07%2fMadeleinev Toorenburg_.jpg&tabid=157&mid=1006] 30 november 2007 - Nieuws
-
Madeleine van Toorenburg: Streng integratiebeleid voortzetten

Integratie is van het grootste belang om volwaardig in een samenleving mee te kunnen draaien. Dat was de boodschap van Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg deze week tijdens de begrotingsbehandeling Wonen, Wijken en Integratie.

Voor het integratiebeleid moet geen vrijblijvendheid gelden, zo zei Van Toorenburg, maar een veeleisend beleid waarmee recht wordt gedaan aan het belang ervan. Zij wees daarbij ook op de rol die ouders van opgroeiende kinderen kunnen spelen bij de inburgering. âOuders moeten hun kinderen kunnen ondersteunen, begeleiden, behoeden en voorbereiden op een maatschappelijk aanvaardbaar bestaanâ.

Van Toorenburg sprak tegen dat dit kabinet een âsofteâ koers zou varen. âDaarvan is geenszins sprake. De onder het vorige kabinet ingezette koers wordt en zal worden voortgezet. Natuurlijk mag de toon van een minister verschillen van zijn of haar voorganger. Maar over de aanpak van dit weerbarstige dossier mag geen twijfel bestaanâ.

Het Kamerlid wil dat alle kansen die geboden worden ook daadwerkelijk benut worden. Hiertoe diende zij een motie in waarin zij ervoor pleitte dat wanneer een gemeente een aanbod doet voor een inburgeringcursus, dit aanbod ook aangenomen moét worden âtenzij er aantoonbaar op andere plaatsen aan de inburgering wordt gewerktâ. Van Toorenburg: âEen aanbod krijgen is een aanbod aanvaardenâ
---