Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 30 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 30-11-2007

Dief laat auto achter

Krommenie, 30 november 2007, 00:0

Surveillerende agenten hebben donderdagnacht een auto inbeslaggenomen die halsoverkop in de steek was gelaten door een vermoedelijke dief. De agenten reden over de Padlaan toen ze een auto tegen het verkeer in zagen rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, waar hij geen gehoor aan gaf. In plaats daarvan zette hij het op een lopen, de auto achterlatend. De agenten zetten nog de achtervolging in, maar hadden een te grote achterstand. In de auto lagen drie gestolen paspoorten uit de provincie Flevoland. Ook lag er gereedschap in de auto dat bij inbraken gebruikt wordt en een mogelijk gestolen laptop. De politie gaat verder sporenonderzoek verrichten op de auto.

Milieuvlucht politie

Zaanstreek-Waterland

De politie Zaanstreek-Waterland heeft vandaag weer een milieuvlucht gehouden over de regio. Een uur lang werd met een helikopter van de KLPD gevlogen en foto's gemaakt. Vanuit de helikopter kan de politie overtredingen fotografisch vastleggen die vanuit een ander perspectief moeilijker aan het licht komen. De foto's worden nader onderzocht en indien nodig worden locaties bezocht, via de grond welteverstaan.

Identiteitsonderzoek

Zaandijk, 29 november 2007, 15:53 uur

Vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar zijn aangehouden omdat er twijfel bestond aan hun identiteit. De politie werd gebeld dat de buitenlanders zich met vermoedelijk valse identiteitsbewijzen bij de GBA probeerden in te schrijven. De politie ondervroeg de verdachten via een tolk. Een van de verdachten verklaarde in Nederland te wonen en de andere vier deze week van Schiphol te hebben gehaald. Hij had een huurhuis voor ze geregeld en ze zouden hier tomaten gaan plukken. De politie heeft een identiteitsonderzoek gedaan; Forensische Opsporing heeft de documenten op echtheid onderzocht en bij de Belastingdienst navraag gedaan. Omdat ze rechtmatig in Nederland bleken te verblijven zijn ze na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie haalt hertje van de weg

Middenbeemster, 30 november 2007, 02:20

De politie heeft donderdagnacht na meldingen van verontruste bestuurders op de N244 een hertje van de weg gehaald. Het beestje liep in de richting van de Rijp. De politie heeft het dier naar een weiland gedreven aan de Wormerweg.

Waar verkeerscontroles goed voor zijn...

Purmerend, 30 november 2007, 13:01 uur

De politie heeft twee Amsterdammers van 21 en 22 jaar aangehouden tijdens een verkeerscontrole. Een van de mannen bleek te worden gezocht voor poging tot doodslag op een Amsterdamse agent. Op de Meteorenweg in Purmerend werd vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Agenten zagen twee inzittenden zonder gordel. Ze kregen een stopteken, maar gingen er als een speer vandoor. De achtervolging werd ingezet en op de Anne Franklaan werd de auto klemgereden.

De 22-jarige bijrijder zette het nog op een rennen, maar werd ingehaald en in de boeien geslagen. De bestuurder bleef zitten. Op het bureau werden de verdachten door het computersysteem van de politie gehaald. Het bleek dat de bijrijder werd gezocht omdat hij tot twee keer toe zou hebben geprobeerd op een Amsterdamse agent in te rijden. Beide mannen hadden ook flink wat bekeuringen openstaan. De kentekenplaten bleken van een ander voertuig te zijn en de auto zelf was ook gestolen. Tijdens de achtervolging veroorzaakten de verdachten nog bijna twee aanrijdingen. De achtervolgende agenten wisten één kenteken te noteren en hebben contact opgenomen met de bestuurster. Ze was erg geschrokken van de bijna-aanrijding, maar blij met de uitleg.

De zaak wordt vrijdagavond overgedragen aan Amsterdam en de verdachten ook.

Laatst gewijzigd 30-11-2007 16:39 | © Politie Zaanstreek-Waterland |