KNHS


KNHS start Rabo Future Kader onder leiding van Rien van der Schaft 30 november 2007

ERMELO (KNHS) Rien van der Schaft (Wenum Wiesel) is door de KNHS aangesteld als manager van het zogenaamde Rabo Future Kader. Het Future Kader is het resultaat van de doorontwikkeling van het enkele jaren geleden gestarte initiatief Rabo Future Test.

De Rabo Future Test, onderdeel van het Rabo Talentenplan, is enkele jaren geleden op initiatief van voormalig bondscoach Jan Peeters ontwikkeld met als voorbeeld de Piaffe Cup die verreden wordt in Duitsland. De Rabo Future Test dient als stimulans voor jonge ruiters en amazones die de overstap proberen te maken naar de seniorentop.

De Rabo Future Test is een dressuurproef met een daaromheen ontwikkeld begeleidingsprogramma. Binnenkort wordt het zogenaamde Rabo Future Kader samengesteld (A- en B-kader). Leden van het Future Kader krijgen een pakket aangeboden op het gebied van technische en andere topsportgerelateerde begeleiding.

Voor de leden van het Future A-kader is er een Rabo Future Test Competitie. Deze competitie heeft als doel de A-kader combinaties periodiek te toetsten in wedstrijd- verband op de technische prestaties en vorderingen. Dit gebeurt door het verrijden van de Rabo Future Test op een aantal grote evenementen. Voor zowel het A-kader als het B-kader zijn er Rabo Future Kader Clinics.

De KNHS heeft Rien van der Schaft als Future Kader teammanager aangesteld. Hij zal het programma coördineren en zorgdragen voor een optimale communicatie tussen alle partijen die een rol spelen in het Future Kader. Van der Schaft is zelf actief in de internationale dressuursport en runt samen met zijn vrouw Inge een dressuurstal in Wenum Wiesel.