Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 30 november

Regio, 30-11-2007

Jongens aangehouden na brandstichting

HEEMSKERK- 29 november. Politiemensen hielden rond 19.00 uur, na een melding dat er brand gesticht zou worden aan de Ratelaar, zeven minderjarige verdachten aan.

Een oplettende getuige had de jongens zien sjouwen met een stapel kranten en had de politie gebeld. Toen deze aan kwam bleek een afwateringsput in de brand te staan. Hierop werden vijf jongens van 13, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Heemskerk, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Later werden nog twee jongens, van 12 en 14 aangehouden. Ze zijn allemaal later op de avond heengezonden met een HALT-verbaal.

De put raakte niet beschadigd.

Alcoholcontrole gehouden

HAARLEM- 29 november. Politiemensen hielden tussen 19.00 en 00.30 uur een alcoholcontrole op de Zijlweg en de Vlaamseweg. In totaal legden 509 bestuurders een blaastest af, vier bleken met teveel alcohol op te rijden. Eén van hen was een beginnend bestuurder, een andere had dusdanig veel gedronken, dat het rijbewijs werd ingenomen.

Hennepkwekerij ontmanteld

NIEUW VENNEP- 29 november. Politiemensen troffen omstreeks 18.30 uur in een woning aan de Verdilaan een in werking zijnde hennepkwekerij aan van zo'n 350 planten.

Even daarvoor was er vanuit de woning wateroverlast ontstaan. Politie en brandweer verschaften zich toegang tot de woning en troffen de kwekerij aan. De planten en bijbehorende apparatuur worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Verdachten aangehouden na bedreigen met nepvuurwapen

HAARLEM- 29 november. Politiemensen stelden na een melding dat een 20-jarige Haarlemmer in zijn auto op de Jan Gijzekade met een vuurwapen bedreigd was, een onderzoek in.

Op basis van signalement hielden zij omstreeks 21.00 uur op het Nieuw Guineaplein twee verdachten aan, Haarlemmers van 18 en 17 jaar oud. Tijdens het fouilleren werd een nepvuurwapen en een zakmes aangetroffen. Deze werden in beslag genomen.

Wat de aanleiding is van de bedreiging is onderwerp van onderzoek.

Aanrijding met dodelijke afloop

OVERVEEN- 30 november. Een 28-jarige Haarlemmer is omstreeks 06.45 uur om het leven gekomen bij een eenzijdige aanrijding op de Elswoutlaan. Het slachtoffer reed door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

Politieman in vrije tijd betrapt winkeldieven

NIEUW VENNEP- 29 november. Een politieman in vrije tijd betrapte rond 13.00 uur in een winkel aan het Handelplein een man en vrouw op winkeldiefstal. Hij hield de 54-jarige Vleutense en 54-jarige Utrechtenaar aan en waarschuwde geüniformeerde collega's. Die stelden een onderzoek in in de auto van de verdachten, achterin lag een flinke hoeveelheid speelgoed en kleding. Het tweetal bleek nog andere zaken te hebben bezocht en ook daar goederen te hebben weggenomen.

De man en vrouw zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor.

Stomdronken achter het stuur

HAARLEM- 30 november. Politiemensen controleerden rond 10.30 uur op de Raamvest een 59-jarige Haarlemse automobilist op het rijden onder invloed. De man bleek zeer veel gedronken te hebben, ademanalyse gaf een promillage aan van 3,13 wat ruim zes keer de maximaal toegestane waarde is. Daarnaast bleek de man met een reeds ingenomen rijbewijs te rijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden voor doorrijden na aanrijding

HAARLEM- 29 november. Politiemensen hielden omstreeks 00.30 uur op de Generaal Joubertstraat een 25-jarige Haarlemmer aan voor het doorrijden na een aanrijding op de Schoterweg even daarvoor. Rond 22.30 uur raakte een 32-jarige Haarlemse fietsster gewond toen zij door de automobilist werd aangereden. De Haarlemmer is toen doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Toen de politie bij hem in de straat kwam, heeft hij zich bij hen gemeld.

De fietsster is met beenletsel en een hersenschudding door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis.

De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding.