Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 30/11

OOSTERHOUT NB, 30 november 2007

Winkeldieven lopen tegen de lamp

RIJEN: Gisterenmorgen, omstreeks 11.00 uur, is een 48-jarige inwoner uit Gilze Rijen aangehouden in een supermarkt aan de Stationstaat. Tijdens het doen van boodschappen stak hij enkele goederen in zijn jas. Door een oplettende medewerker werd de man na de kassa tegengehouden en meegenomen naar het magazijn. Onderweg naar het magazijn gooide de man meerdere goederen uit zijn zak. Hierna is de politie in kennis gesteld. Na verhoor heeft de verdachte een boete gehad van 130 euro.

OOSTERHOUT: In winkelcentrum Arkendonk is gisterenmiddag een 35-jarige uit Oosterhout aangehouden bij een supermarkt. Een medeweker zag dat de verdachte vijf pakjes vlees en een koffiepak in zijn jas en mouwen deed. Bij de kassa rekende man niks af. Een politie man in vrije tijd, hield hem buiten op. De politie werd in kennis gesteld en de verdachte werd meegenomen naar bureau.

Tilburger verraadde door fietsreparatie

RIJEN: Door een oplettende rijwielhandelaar, is gisteren een 51-jarige Tilburger aangehouden voor opzet heling. De verdachte bracht de fiets naar de winkel aan de Margrietstraat voor reparatie. De handelaar merkte op dat het framenummer recent was weg gekrast. Hij stelde hierbij de politie in kennis. Bij het zien van de agenten liet de verdachte de fiets vallen en sloeg op de vlucht. Een achtervolging werd ingezet en de agent kreeg hem enkele minuten later te pakken. De verdachte werd aangehouden en kreeg een boete van 220 euro.

Politie stelt alcoholcontrole in

RIJEN - De politie heeft gisteravond en vannacht, tussen 20.00 uur en 02.00 uur een alcoholcontrole ingesteld op de Rijksweg. Agenten namen in totaal 443 blaastesten van af.De politie arresteerde in totaal 8 bestuurders die onder invloed van alcohol verkeerden. Tegen deze bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.


- Een 55 jarige automobilist uit Breda blies 295 ug/l.
- Een 41 jarige automobilist uit Breda blies 470 ug/l.
- Een 45 jarige automobilist uit Breda blies 385 ug/l.
- Een 62 jarige automobilist uit Fijnaart blies 275 ug/l.
- Een 40 jarige automobilist uit Ulvenhout blies 285 ug/l.
- Een 40 jarige automobilist uit Tilburger blies 280 ug/l.
- Een 45 jarige automobilist uit Rijen blies 260 ug/l.
- Een 42 jarige automobilist uit St. Willebrord blies 535 ug/l.

WOUDRICHEM: Aan de Steurstraat is vannacht een 40-jarige man uit Woudrichem aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De man, een bekende bij de politie, werd rond 1.00 uur staande gehouden. De agenten troffen in zijn auto een kleine hoeveelheid softdrugs en harddrugs aan. Na de aanhouding werd van hem een bloedproef afgenomen. De man verklaarde op het bureau dat hij een joint had gerookt. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen.

In Waalwijk is omstreeks 1.30 uur een 39-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden op de Pater van de Elzenstraat. De man blies 600 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur en op het bureau bleek dat zijn rijbewijs al eerder dit jaar is ingenomen. Later in de nacht werd op de Burgenmeester Teijssenlaan om 02.45, een 34-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden. Oplettende getuigen zagen dat de man slingerend over de weg reed. Nadat ze de politie in kennis gesteld hadden lukte het één van hen de auto te laten stoppen.

Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen. De test wees uit dat hij 800 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 8 uur mocht hij na verhoor vertrekken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desiree Brabers / Nikki Pessers