Gemeente Smallingerland


* | 2007

* | November

* | Verbouw De Holdert

Verbouw De Holdert

Kleine aanpassingen, straks groot resultaat!

De begane grond van De Holdert wordt verbouwd. Het college is onlangs akkoord gegaan met de verbouwplannen van de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland. De MOS wil de ruimte graag beter benutten voor een nog groter aanbod activiteiten voor de doelgroep van De Holdert: de 50 plussers. Maar ook gewoon elkaar ontmoeten, een kop koffie of even de krant lezen, is mogelijk in De Holdert. Het is nu niet helemaal duidelijk wat je in het dienstencentrum kunt doen en het ziet er ook niet direct uit als een voorziening die voor iedereen toegankelijk is.
Daarom moet de uitstraling van het pand op de hoek van het Museumplein en Van Knobelsdorffplein aan de buitenkant maar zeker ook binnen aangepakt worden. Het doel is om met relatief kleine aanpassingen een groot resultaat te bereiken.

De ruimtes zijn nu nog allemaal van elkaar gescheiden, maar het is de bedoeling om er op de begane grond één grote ruimte van te maken. Op die manier wil MOS de beschikbare vierkante meters beter te benutten. Voor het ontwerp is opnieuw Keunstwurk in de arm genomen. Keunstwurk was ook annex met het winnende ontwerp van de mobiele tienerplek voor de Vredeman de Vriesprijs 2007.
Het is de bedoeling om in de vernieuwde grote ruimte wel allerlei hoekjes te maken maar niet meer speciaal voor één doel. Op die manier kan bijvoorbeeld het huidige restaurantgedeelte ook prima ergens anders voor gebruikt worden.

Het al heel diverse aanbod aan activiteiten én natuurlijk ook de mogelijkheden om tussen de middag warm te eten zullen zeker blijven. Maar de MOS zal in de komende tijd ook vragen welk soort activiteiten bezoekers nog meer op prijs zouden stellen.
De MOS streeft er naar in de loop van volgend jaar ook om te beginnen eens in de maand in het weekend open te zijn. Als er genoeg behoefte aan is, gaat De Holdert vaker open in het weekend.

De planning voor de verbouw is nogal strak: de MOS streeft er naar dat de verbouw begint aan het eind van dit seizoen (in mei 2008). Voordat het nieuwe seizoen in september weer begint moet de verbouwing dan klaar zijn.

Vanaf de tweede helft van januari zijn de ideeën over het ontwerp van de verbouwing ook in De Holdert te zien. Telkens als er weer nieuws is over het ontwerp, wordt dat ook weer toegevoegd aan deze komende 'verbouw'expositie.
Wie nu al meer wil weten, belt de MOS op het telefoonnummer 0512-515598.