TNT Group

Persbericht

TNT en vakorganisaties bereiken akkoord over verlenging huidige TNT- CAO

30 november 2007, 13:45 CET - Amsterdam, TNT en de vakorganisaties ABVAKABO FNV, BVPP, CNV Publieke Zaak en VPP hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van de huidige CAO voor TNT tot 1 april 2008. Medewerkers zullen zowel in december aanstaande als in maart 2008 een eenmalige uitkering ontvangen van respectievelijk 400 euro bruto en 125 euro bruto. Deze verlenging van de TNT-CAO is afgesproken om partijen meer tijd te geven om voorstellen te ontwikkelen om de reeds eerder aangekondigde structurele kostenbesparingen voor TNT Post te realiseren. De uitkomsten van deze voorstellen zullen vervolgens in de CAO vanaf 1 april 2008 worden opgenomen. De noodzaak voor deze besparingen is in juni dit jaar onderschreven door The Boston Consulting Group, in opdracht van de vakorganisaties en de OR Productie van TNT Post. Voor TNT is dit akkoord een belangrijke stap voorwaarts naar meer marktconforme arbeidsvoorwaarden voor haar medewerkers.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.
______________________________