Politie Limburg-Zuid

Fietser mishandeld

Sittard, 30-11-2007 o Woensdagavond vond er op de Lahrweg in Sittard een geval van openlijke gewelpleging plaats, waarbij een 20-jarige inwoner van die plaats het slachtoffer is geworden.

Het slachtoffer fietste rond 23.00 uur over de Lahrweg. Toen hij ter hoogte van het pad was dat bij de woningen aan de Lotahariusstraat uitkomt kwamen hem twee mannen tegemoet gelopen. Tijdens het passeren van het tweetal werd hij door een van hen geschopt, waardoor hij kwam te vallen. Vervolgens werd hij diverse keren geschopt en geslagen. Ook dreigde een van de twee belagers een vuurwapen tegen hem te gebruiken. Op enig moment wist het slachtoffer weg te rennen en bij een woning aan de Lothariusstraat alarm te slaan.

De fiets van het slachtoffer werd later op de plaats van het incident teruggevonden. Zijn muts en Ipod, die bij de confrontatie op de grond terecht waren gekomen, bleken te zijn verdwenen. Beide daders zijn tussen de 17 en 19 jaar oud. Een van hen droeg een blauw/grijze jas met capuchon en een shawl die deels zijn gezicht bedekte, de ander een zwarte jas. De politie stelt een onderzoek in.