Gemeente Spijkenisse


Nieuwe campagne: Afvalscheiding, veel gedoe of kleine moeite?

30 november 2007

Gedragscampagne Afvalscheiding
Wethouder Jan Willem Mijnans gaf donderdag 29 november de aftrap voor de nieuwe campagne Afvalscheiding, veel gedoe of kleine moeite?. Deze campagne maakt deel uit van de reeks `Spijkenisse, dat ben jij!'.

Scheiden van afval is goed voor het milieu. Door afvalscheiding, zoals het afzonderlijk inzamelen van Gft (groente-, fruit- en tuinafval), komt er niet alleen minder afval, er ontstaat ook een goede en bruikbare compost. De kwaliteit van het gescheiden afval is heel belangrijk: hoe beter de kwaliteit, hoe meer kan worden hergebruikt. Helaas worden in Spijkenisse in afvalcontainers nog regelmatig allerlei zaken aangetroffen, die het onmogelijk maken dit afval aan te bieden voor hergebruik.

Doel van de campagne is de inwoners beter bewust te maken van de effecten van het scheiden van afval en duidelijk aan te geven wat er wél, en wat niet in de Gft-bak mag. Hiervoor zijn posters, stickers op de containers en een huis-aan-huis kaart ontwikkeld.

Aan de campagne is ook een prijsvraag verbonden. Tot in het voorjaar van 2008 wordt bijgehouden in welke straat de regels voor afvalscheiding het beste worden nageleefd. De straat met de schoonste containers wint een prijs.

Wethouder Mijnans liet als start van de campagne zien wat zoal in een bak Gft-afval van matige kwaliteit wordt aangetroffen.