Gemeente Valkenswaard

reconstructie Valkenierstraat

Voortgang reconstructie Valkenierstraat

In september jl. ging de reconstructie van start in het gedeelte van de Valkenierstraat tussen de kruising met de Eindhovenseweg en de Europalaan. Kort na de start van de reconstructie bleek dat Essent de gasleidingen onder dit gedeelte van de Valkenierstraat wilde vervangen. Deze werkzaamheden van Essent waren niet in de oorspronkelijke planning opgenomen. Vanzelfsprekend worden dergelijke activiteiten zoveel mogelijk gecombineerd met wegwerkzaamheden van de gemeente, om te voorkomen dat een straat twee keer achter elkaar moet worden opgebroken. Essent heeft daarom het werk aan de gasleiding ingepland en uitgevoerd. Dit betekende wel een vertraging van enkele weken op de wegreconstructie.

Op dit moment ziet de planning voor het vervolg van de reconstructie er als volgt uit.

Werkzaamheden tot en met 21 december
Het vervangen van de riolering is gereed. In de periode tot en met 21 december (Kerstvakantie) zal de aannemer de parkeervakken aanleggen aan beide zijden van de straat en ook de trottoirs. Verder worden de fietspaden aangelegd. Vanaf 21 december heeft de aannemer twee weken Kerstvakantie. Vanaf deze datum zal wel de parkeerkelder aan de Valkenierstraat (onder het Willem II-complex) weer bereikbaar zijn vanaf de Eindhovenseweg. Bewoners van het appartementencomplex kunnen deze dus weer gebruiken. Ook het postkantoor aan de Valkenierstraat is vanaf 21 december bereikbaar vanaf de Eindhovenseweg. Verder blijft de Valkenierstraat afgesloten: doorgaand verkeer is dus niet mogelijk, ook de Hoogstraat is niet bereikbaar voor verkeer vanaf de Eindhovenseweg. Alleen voetgangers kunnen terecht in het gedeelte tussen Eindhovenseweg en Europalaan.

Werkzaamheden vanaf 7 januari 2008
Vanaf maandag 7 januari vervolgt de aannemer zijn werkzaamheden. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal hij dan de asfaltdeklaag aanbrengen op de rijbaan in de Valkenierstraat. Vervolgens kan hij ook de aansluitingen van de Valkenierstraat op de Europalaan en de Eindhovenseweg maken en de wegmarkeringen aanbrengen. Daarna kunnen verkeersborden, straatmeubilair en groenvoorzieningen worden geplaatst. Als de weersomstandigheden het toelaten kan de totale reconstructie op 1 februari 2008 worden afgerond, waarna de straat weer opengesteld kan worden voor verkeer.

Zoals uit het voorgaande blijkt is deze streefdatum alléén haalbaar bij gunstig weer. Bij vorst of veel regen kan niet geasfalteerd worden.

Meer informatie
Bewoners van de Valkenierstraat en directe omgeving ontvangen een dezer dagen een brief van de gemeente met informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Met vragen over de reconstructie kunt u terecht bij de heer J. Castelijns van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040 2083672.