Gemeente Dongen


Leerlingen Cambreur College overhandigen petitie aan burgemeester

Burgemeester Simone Dirven en wethouder Stoop spreken de leerlingen toe
De hal van het gemeentehuis van Dongen was vrijdagochtend gevuld met actievoerders. Zon zeventig leerlingen van het Cambreur College kwamen een petitie aanbieden aan burgemeester Simone Dirven-van Aalst. Daarin vroegen zij het gemeentebestuur en de gemeenteraad steun voor de protesten die deze week landelijk worden gevoerd tegen 1040-uren regeling die door de overheid aan scholen is opgelegd.

Ongeveer 70 leerlingen kwamen naar het gemeentehuis ,,Als school zijn we heel vastbesloten de wet uit te voeren, maar we hebben heel veel moeite met nutteloze uren, sprak Cambreur-directeur Ton Sprangers, die mee was gekomen om zijn leerlingen te ondersteunen. Namens het actiecomité bood Keith Wesseling de petitie aan. De burgemeester verklaarde veel begrip te hebben voor de onvrede en beloofde er een vervolg aan te zullen geven. ,,Wij zullen als college onze politieke kanalen aanboren om jullie geluid door te geven. We zullen de fracties van de partijen in de gemeenteraad vragen dat ook te doen.

Burgemeester Dirven kreeg zelfs een protest-shirt overhandigd Ook wethouder Ad Stoop (onderwijs) sprak zijn waardering uit voor de actie. ,,Prima dat jullie op deze manier op komen voor jullie mening. Laat nu de grote vakbonden met ondersteuning ook van de leraren er voor zorgen dat er iets wordt gedaan aan de problematiek van nutteloze uren.

Onder luid applaus van de Cambreur-delegatie trok de burgemeester aan het eind van de bijeenkomst een t-shirt aan dat de leerlingen speciaal hadden meegebracht. Daarop was het getal 1040 geschreven met een groot kruis er door.

Laatst gewijzigd: 30-11-2007