Provincie Flevoland



Parapluproject Flevoland van start

Nog voor de Kerst start het `Parapluproject', een Flevolands samenwerkingsproject waaraan 80 werkloze vluchtelingen, 45-plussers en herintreedsters kunnen deelnemen aan verschillende projectonderdelen. Zoals workshops waarbij de deelnemers een duidelijk beeld krijgen van `wat kan ik en wat wil ik', EVC's (erkenning van verworven competenties) en een oriëntatietraject op techniek. Het project is bedoeld als `schakel' en na afloop worden de deelnemers bemiddeld naar een baan of een scholingstraject, bij voorkeur in de technische richting waar de meeste vacatures zijn.

Het project wordt uitgevoerd door het bedrijf À Deux uit Almere in nauwe samenwerking met het CWI, UWV, de gemeenten, het OOM, de Metalektro, Vluchtelingenwerk, Emplooi en het ROC Flevoland. Het Parapluproject is ontwikkeld door het Provinciaal Platform Arbeidsmarktbeleid Flevoland en de provincie heeft voor het project ESF gelden aangevraagd en provinciale cofinanciering ter beschikking gesteld. De uitkerende instanties dragen eveneens een deel van de kosten.

Gedeputeerde Arbeidsmarktbeleid, Andries Greiner vindt het goed dat het project nu van start gaat: "De paraplu staat zowel voor een brede samenwerking als voor het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Daarnaast worden diverse activiteiten aangeboden, waarbij het individu leidend is. Hiermee zijn volgens mij de basisvoorwaarden voor een succesvol project bij elkaar gebracht, dus ik heb er veel vertrouwen in dat het project zal slagen".

De eerste groep deelnemers start in december in Almere. Meer informatie over het project en het aanmelden van deelnemers kunt u krijgen bij de projectleider Maikel van Doveren; tel. 036-5488250, e-mail: parapluproject.flevoland@adeux.nl of bij de intern projectleider van de provincie; Jurgen van Houdt, tel. 06-20032450, e-mail: vanhoudt@atlasadvies.com.