Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 30-11-2007

Politienieuws uit uw eigen omgeving

HEUVELRUG Wilt u weten hoe het staat met de criminaliteit in uw eigen omgeving? Of wat de politie doet om de gemeente veiliger te maken? En wat kunt u zelf aan uw veiligheid doen?

In de gemeenten Veenendaal, Renswoude, Rhenen, Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug kunt u als bewoner via het internet op de hoogte blijven. Op de internetsite www.politie.nl/utrecht is een rubriek te vinden (uw gemeente) waar u politie-informatie vindt over uw eigen woonomgeving. Op deze site staat informatie over de ontwikkeling van de criminaliteit, recente politieberichten, getuigenoproepen et cetera. Ook is er te vinden waar u terecht kunt als u vragen heeft aan de wijkagent of iets onder zijn/haar aandacht wil brengen.

Samen de veiligheid vergroten

Op allerlei manieren probeert de politie om bewoners meer als bondgenoot te betrekken bij de aanpak van wijkproblemen. In deze aanpak speelt de wijkagent een prominente rol als netwerker met allerlei groeperingen en individuen in de wijk. Door actuele informatie ook via het internet te delen met de bewoners hoopt de politie duidelijk te kunnen maken wat er speelt op veiligheidsgebied. Op die manier weet u beter wat er speelt en kunt u ook zelf een bijdrage leveren aan het vergroten van de veiligheid. Enerzijds door preventieve maatregelen te treffen. Anderzijds door het meteen te melden bij de politie als u iets verdachts ziet. Via het alarmnummer 112 als de verdachte nog in de buurt is en via 0900-8844 in andere gevallen.

Onder invloed

LEERSUM Op de Rijksstraatweg is vrijdagmorgen 30 november een 22-jarige automobilist uit Leersum aangehouden voor rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, werd omstreeks 02.30 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 425 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd (bij beginnend bestuurders vanaf 350 ug/l) en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VEENENDAAL - Op de Rondweg West is vrijdagmorgen 30 november een 19-jarige automobilist uit Veenendaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, werd omstreeks 01.45 uur gecontroleerd omdat hij te snel reed, door rood reed en zijn verlichting niet aanhad. Hij had te veel gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 385 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd (bij beginnend bestuurders vanaf 350 ug/l) en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

DOORN Op de Driebregsestraatweg is donderdagavond 29 november een 62-jarige motorrijder uit Doorn aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 19.15 uur gecontroleerd bij een alcoholcontrole en had te veel gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 390 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

DOORN - Op de Leersumsestraatweg is donderdagavond 29 november een 37-jarige automobilist uit Heeswijk Dinther aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 23.55 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 430 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Verkeerscontrole

LEERSUM / AMERONGEN Op verschillende locaties in Leersum (Scherpenzeelseweg, Haarweg) en Amerongen (Bergweg, Lekdijk) heeft de politie een controle gehouden op zogenaamde Helm-GRAS-feiten (helm, gordel dragen, rood licht negeren, alcoholgebruik en snelheid). Dit zijn de grootste veroorzakers van letsel bij verkeersongevallen. In totaal kregen 30 bestuurders die te snel reden een bekeuring, drie die geen gordel droegen, drie personen werden aangehouden voor rijden onder invloed (waaronder 390, 490 en 990 ug/l) en zeven bekeuringen werden geschreven voor de overige feiten. Ook kregen vijf weggebruikers een bekeuring omdat ze defecte verlichting voerden.

Sleuteldief

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen uit Veenendaal is donderdag omstreeks 14.20 uur aangehouden omdat hij op zijn school een sleutel had gestolen. De jongen werd verdacht van het stelen van een loopsleutel van de conciërge. Hij ontkende en de politie werd erbij gehaald. De jongen bleef ontkennen en liet vrijwillig in zijn tas kijken. De agenten vroegen hem om ook even in zijn zakken te mogen kijken. Ook dit liet hij toe. Toen waren zijn schoenen en sokken aan de beurt. Ook die trok hij uit. Het viel de agent wel op dat hij zijn sok ietwat vreemd vasthield. Het bleek dat hij de sleutel daarin verstopt had. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Er zal naar een passende straf worden gezocht.

Laatst gewijzigd 30-11-2007 11:04 | © Politie Utrecht