Gemeente Enkhuizen

30 November 2007

Golf van Leven

In de maanden december en januari exposeert Elly Maris-van Wel in de Blauwe Zaal van het oude stadhuis in Enkhuizen. Op haar expositie Golf van leven' laat zij nieuw werk zien met op acryl uitgevoerde schilderijen en beelden van albast.

Elly Maris-van Wel
Elly Maris-van Wel is in 1952 geboren in Den-Helder, maar woont en werkt al ruim 30 jaar in Enkhuizen. De inspiratie voor haar schilderijen en beelden haalt ze uit de mens en het leven hier op aarde.
De beelden zijn gestileerde vrouwfiguren met hoepel, bal of lint gecombineerd met draad en aluminium. Ze dansen door het leven. Mede door de transparantie van de witte albast en de sierlijke vormen hebben deze figuren een emotionele krachtige beeldtaal.

Mijmerend over leven en dood
Ook de schilderijen van Elly hebben, zoals wij van haar gewend zijn, een persoonlijke en emotionele beeldtaal. Al mijmerend over leven en dood kwam ze op het thema Golf van leven. De golf, als basis, is in veel schilderijen terug te vinden. Vanuit deze golf ontstaat een expressie op het doek van binnen uit. Zo maakt ze, als het ware met haar penseel, een afbeelding van haar geest. Ze wil met haar schilderijen de beschouwer hun eigen golf van leven laten ervaren.

Elly Maris-van Wel nodigt u van harte uit om te komen kijken en ervaren. Het stadhuis, Breedstraat 53, is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl