Datum: 30 november 2007

Oegstgeest Woninginbraak Donderdag 29 november is ingebroken in een woning aan de Hofbrouckerlaan. Men heeft de achterdeur opengebroken om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werden er sieraden en een digitale fotocamera gestolen. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844, team Oegstgeest.

Katwijk Politie neemt vuurwerk inbeslag De politie heeft donderdag 29 november rond 20.55 uur een ratelband inbeslaggenomen bij een 16 jarige jongen uit Katwijk. De jongen zou deel uit maken van een groep jongeren die met het afsteken van vuurwerk aan de Voorstraat overlast veroorzaakte. De politie kreeg daar melding van omwonenden van en greep in. De jongen ontkende dat de ratelband van hem was maar van een groep jongeren die waren vertrokken. De jongen krijgt een HALT-afdoening.

Leiden Politie neemt geluidsapparatuur inbeslag De politie heeft vrijdag 30 november kort na middernacht geluidsapparatuur inbeslaggenomen van een 42 jarige bewoner van een woning aan de Anna van Buurenhof. De dronken man veroorzaakte voor zijn omgeving de nodige (geluids)overlast. De politie kreeg daar een melding van en greep in. Een nacht daarvoor had hij ook al voor overlast gezorgd. De man die werd aangehouden, verzette zich en beledigde agenten. Hij is nog ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Overlastveroorzaker aangehouden De politie heeft donderdag 29 november aan het begin van de avond een 41 jarige man uit Leiden aangehouden. De man veroorzaakte overlast bij een café aan de Nieuwe Beestenmarkt en sloeg daar een ruitje in. Het bedrijf belde de politie die ingreep en de man aanhield. Aan het politiebureau bleek dat hij nog 33 dagen moest zitten voor een eerdere veroordeling. De man ondergaat nu zijn straf en de politie maakt proces-verbaal van de vernieling van het ruitje.

Leiden Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft donderdagavond 29 november een 25 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 25 jarige Utrechtse. De vrouw liep rond 21.00 uur over de brug bij de Steenstraat met een vriendin toen zij een man hoorde schreeuwen. De Utrechtse werd zonder aanleiding in het gezicht geslagen. De man is al schreeuwend weer doorgelopen. De verdachte werd kort daarna aangehouden op de Oude Singel.

Leiderdorp Automobilist rijdt van talud af Een 28 jarige automobilist uit Leiden is donderdag 29 november even na 21.00 uur van het talud van de Persant Snoepweg gereden. Ter hoogte van de pannenkoekboerderij reed de bestuurder rechtdoor in plaats van de bocht te nemen. Een getuige belde de politie, echter deze troffen de bestuurder niet aan bij de auto. Hij melde zich na een zoekslag boven aan het talud. De politie heeft van de bestuurder ter plaatse een indicatie blaastest afgenomen. Omdat hij vermoedelijk met alcohol op heeft gereden is hij aangehouden. Hij werd met een bloedneus overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis waar een bloedproef werd genomen om vast te stellen of hij te veel alcohol gedronken heeft. De auto van de man liep forse schade op.

Waddinxveen Inbraak in woning Donderdagavond 29 november is ingebroken in een woning aan het Woubrechterf. Men heeft het slot van de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Uit de woning werden onder meer een laptop en een televisie gestolen. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844, team Waddinxveen-Boskoop.

Gouda Verdachten van fietsdiefstal aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 29 november twee mannen uit Gouda van 36 en 39 jaar aangehouden. Dit gebeurde na een melding van een passant die zag dat de twee op de Ridder van Catsweg met een grijze damesfiets liepen te sjouwen. Er werd gedacht aan fietsdiefstal. De politie kwam direct na de melding in actie. De twee zitten voor het verdere onderzoek nog vast. De politie is nog op zoek naar de eigenaresse van de grijze damesfiets. Het vermoeden is dat de fiets is gestolen in de omgeving van het postkantoor aan de Ronseweg. De politie vraagt de eigenaresse die denkt dat het hier om haar fiets gaat om contact op te nemen met de politie in Gouda via 0900-8844 of bij het bureau langs te gaan voor het doen van aangifte.

Bergambacht 20 jaar zonder rijbewijs De politie heeft donderdag 29 november een 70 jarige automobilist uit Bergambacht bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en zonder gordel. Agenten zagen hoe de man op de Tussenlanen rakelings langs een hardloper reed die uit tegenovergestelde richting kwam. De automobilist werd staande gehouden voor een controle. Daaruit bleek dat het rijbewijs en een auto van de man twintig jaar geleden gestolen waren. Een nieuw rijbewijs werd daarna niet meer aangevraagd.

Schoonhoven Verlichtingscontrole De politie heeft donderdag 29 november tussen 07.00 en 08.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op het Mr. Kesperplein. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --