Gemeente Leiden

Mevrouw Van Oostveen-Dijkgraaf wordt 100 jaar

Burgemeester Lenferink feliciteert vrijdag 30 november om 15.45 uur mevrouw Van Oostveen-Dijkgraaf met haar 100-ste verjaardag in Verpleeg- en behandelcentrum Overrhijn. De familie van Mevrouw Van Oostveen-Dijkgraaf is heel trots dat ze de 100 jaar heeft gehaald, mede door de goede zorgen en steun van de verpleging en het activiteitenteam in Overrhijn.

Mevrouw Egbertdina van Oostveen-Dijkgraaf is geboren op 30 november 1907 te Meppel. Ze had een zus en drie broers, allen zijn reeds overleden. Zij verhuisde in haar jeugd naar Utrecht waar zij al op 13-jarige leeftijd werkte in een stoffenzaak. Later heeft ze ook nog in Groningen gewerkt bij C&A, ze ontwierp zelf japonnen. In 1932 trouwde ze, als jonge weduwe met een dochtertje van 4 jaar, Han van Oostveen. Hij was weduwnaar met een dochter van 9 jaar. Samen kregen ze nog twee dochters en een zoon. Mevrouw Van Oostveen stond altijd voor haar kinderen klaar en was altijd bezig. Zwemmen, volksdansen, gymmen, zingen, handwerken, lezen. Op haar 92-ste heeft ze nog meegedaan met een wedstrijd volksdansen in Katwijk, dit ging haar goed af. Nu vindt ze het nog heerlijk om ernaar te kijken.

Nadere informatie:
Floor van Deursen, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 51 38. mw. Pia Streefkerk, contactpersoon Overrhijn, tel. (071) 4057900