RTL Group

Ook Sinterklaas helpt een handje in 'Wendy: Heel Holland Helpt' bij RTL 4

De uitzending van Wendy: Heel Holland Helpt, op vrijdag 30 november bij RTL 4, staat geheel in het teken van Sinterklaas. Als iemand het voorbeeld is van belangeloos iets goeds doen voor een ander, dan is hij het wel. De Sint mag dus ook niet ontbreken tijdens deze bijzondere uitzending. De Goedheiligman helpt niet alleen twee weldoeners bij het uitvoeren van hun actie, maar komt ook in de studio langs om zelf een wens van iemand te vervullen.

We maken deze keer kennis met Arnold uit Zwolle. Een goede vriendin van hem heeft een geestelijk gehandicapte dochter die met twaalf anderen in een woongroep voor verstandelijk gehandicapte kinderen woont. Arnold weet dat de tuin van de kinderen erg leeg is en is van plan om de hele tuin op de schop te nemen en te voorzien van speeltoestellen. Maar hoe moet Arnold de kinderen het huis uit krijgen om ongemerkt zijn plan uit te voeren? Daar wordt iets op bedacht: de kinderen worden naar het kasteel van Sinterklaas gestuurd om daar samen met hem en zijn Pieten een gezellige middag te beleven.

De kandidaten verrichten deze week in totaal voor 354.000 euro aan goede daden. Zo regelt Stefan uit Nijmegen een nieuw voetbalveldje en een trampoline voor op het plein van een school voor slechtziende kinderen, Chevenka uit Rotterdam verzamelt voor maar liefst 19.000 euro aan schoolspullen, kleding en schoenen voor de Stichting Siloam op Curaçao en Alicia uit Cuijk zet alles op alles om geld in te zamelen voor haar opa en oma. Toen de oma van Alicia eind jaren vijftig weg moest uit de voormalige kolonie Indonesië, werd zij gedwongen drie van haar kinderen daar achter te laten. De grootste wens van oma is om nog een keer alle kinderen bij elkaar te hebben. Door middel van een zelfgeorganiseerd benefietconcert probeert Alicia zo geld in te zamelen om de kinderen over te halen uit Indonesië.

Tenslotte helpen Matthijs en Sander uit Oudkarspel drie zusjes die in korte tijd beide ouders hebben verloren. De mannen regelen talloze cadeaus voor de zusjes, waaronder nieuwe kleding en een vakantie. Maar de dames weten niet dat er ook nog iemand anders iets voor hen wil regelen, en krijgen in de studio nog een grote verrassing.

Uitzending: vrijdag 30 november, tussen 21.05 en 21.15 uur bij RTL 4.
---

Website: Wendy: Heel Holland Helpt Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, RTL Nederland communicatie via tel. 035-711 3942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl