Gemeente Leeuwarden

Buurtmusical Tjerk Hiddes Buurtmusical Tjerk Hiddes

Buurtmusical: `Earpelsoep achter de grananiums'

Bron: gemeente Leeuwarden (29-11-2007) Wijkbewoners van Tjerk Hiddes voeren vrijdag 30 november in Tryater de buurtmusical `Earpelsoep achter de grananiums' op. Het stuk is een knipoog naar gebeurtenissen in de karakteristieke Leeuwarder volkswijk. De toneelspelers zijn allemaal bewoners van Tjerk Hiddes. Aangezien de voorstelling van vrijdag al spoedig was uitverkocht, staat er op die dag een extra voorstelling gepland om 17.30 uur. Kaartjes kopen is niet nodig, vol is vol.

Centraal in de musical staat het buurthuis dat de wijk kwijtraakt aan een soepuitbater. De wijk probeert het buurthuis met alle middelen weer terug te krijgen. Dit hilarische verhaal, met muziek uit de jaren zeventig, wordt aan elkaar gezongen door kinderen van de wijkbasisschool.

Het script werd speciaal op de kersverse acteurs uit de wijk geschreven door literair schrijver Gjelt de Graaf. Anne Feddema, beeldend kunstenaar, verzorgde de Liwwadder vertaling. Regisseuse Heleen Prins zorgt ervoor dat het allemaal goed op het podium terecht komt.

`Earpelsoep achter de grananiums' is een project van DOEN!, dat samen met wijkbewoners investeert in de verbetering van hun wijk. Saamhorigheid en goede onderlinge verhoudingen binnen de wijk zijn daar onderdeel van.