Waterschap Regge en Dinkel


Heropening brug Oude Hoevenweg

Vanaf vrijdag 30 november 17.00 uur is de brug in de gemeente Twenterand waarover de Oude Hoevenweg loopt, weer beschikbaar voor al het verkeer. De brug is volledig vernieuwd, nadat bij inspectie van het Geesters Stroomkanaal bleek dat de brug verbeterd moest worden. Waterschap Regge en Dinkel en de gemeenten Twenterand en Tubbergen besloten de handen ineen te slaan en zorgden samen voor de totstandkoming van deze nieuwe brug, met ruimte voor een fietspad.

Door de goede samenwerking, een extra strakke planning en het gebruik van snelhardend beton is de brug drie weken eerder dan gepland gereed. Dit betekent dat alle aanwonenden nu weer via de snelle route kunnen reizen. Er kan nog wel enige overlast van de afrondende werkzaamheden ter plaatse worden ondervonden.

De bouw van de nieuwe brug maakt onderdeel uit van aanpassingen aan het Geesters Stroomkanaal. De nieuwe stuw bij Paterswal is daar een ander voorbeeld van. Begin 2008 wordt een plan ter visie gelegd voor de aanpassing van de twee stuwen in het Geesters Stroomkanaal nabij de brug aan de Zielakkersweg.