Gemeente Schiedam


November

Gesprek aan de Schie

23 november 2007

Op 30 november vindt het Gesprek aan de Schie plaats over het onderwerp communiceren.

Communiceren doen wij de hele dag. Iedere dag vinden we post en krant in onze brievenbus, maar de wereld verandert snel, de digitale wereld is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven: Second Life, YouTube, Linkedin, Wiki's. Het lijkt wel alsof deze sites een revolutie hebben ontketend. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een virtuele vestiging in de wereld van Second Life, Zoetermeer volgde snel. De Nederlandse overheid probeert te volgen. Er zijn kamerleden die in Second Life flyers hebben uitgedeeld. Schiedamse politici communiceren ook op het net.

Op 30 november houdt Paul de Gooijer een presentatie over dit onderwerp en is er aansluitend een debat tussen publiek en een panel, dat een visie heeft op communicatie.

Is 100 % digitaal, hype of toekomst? Paul de Gooijer, adviseert organisaties over de sociale aspecten van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van communicatie op internet. In een lezing zal hij ingaan op Burger 2.0: de wereld is veranderd omdat de gebruiker er klaar voor is. Ook de overheid krijgt te maken met Burger 2.0, die een andere overheid verwacht. Burger 2.0 luistert niet alleen naar formele communicatie maar wil ook specifieke service en medezeggenschap. Een overheid die "always on" is.

Is dit de manier van communiceren van de toekomst? Wie wordt er wel en niet bereikt op deze manier? Wat verdwijnt er, wat is er nieuw, hoe kom ik aan informatie, moet ik perse het net op of blijft papier de langste adem houden? En welke consequenties heeft het voor het dagelijkse leven als alle informatie gewenst en ongewenst- op het net te vinden is?

Kom naar de bibliotheek en praat mee op 30 november!

Het panel bestaat uit:

* Hassan Aissati, Stichting Azhar

* Sonja Ammerlaan, Stichting Evenementen Promotie Schiedam
* Ad Mostert, gemeenteraadslid voor de VVD
* Mario Stam, gemeenteraadslid voor de PVDA
* Harry Visser, Bewonersvereniging Schiedam West
* Martijn Verwaaijen, journalist AD/RD

* Anni Waardenburg, deelnemer Platform

* Aad van der Wel, medewerker Communicatie van de afdeling Bestuursondersteuning van de gemeente Schiedam

De bibliotheek heeft voor het Gesprek aan de Schie een platfom van Schiedammers samengesteld, dat de onderwerpen kiest.