Gemeente Geertruidenberg


Opening Wim Letschertbrug

Op vrijdag 30 november 2007 om 18.30 uur wordt de Wim Letschertbrug geopend. De brug is genoemd naar de in 1999 overleden burgemeester van Geertruidenberg.

Burgemeester Letschert, de eerste burgemeester van de huidige gemeente Geertruidenberg, heeft met zijn toekomstvisie mede de basis gelegd voor het project Dongeburgh.

De naaste familie van de heer Letschert en het college van burgemeester en wethouders zullen de officiële opening van de brug verrichten.

De opening gebeurt om 18.30 uur bij de beide aanlandingen van de Wim Letschertbrug. Het belooft een feestelijke muzikale opening te worden.

De unieke langzaamverkeersbrug verbindt het deelgebied de Vesting in Geertruidenberg en deelgebied Rivierzicht-zuid in Raamsdonksveer van Dongeburgh met elkaar.

Het kunstwerk benadrukt de zichtlijn tussen de Markt in Geertruidenberg en het Heereplein in Raamsdonksveer. Met de realisatie van Dongeburgh worden de gezichten van beide kernen op elkaar gericht. Dat was één van de wensen van de heer Letschert als eerste burgemeester van de nieuwe gemeente Geertruidenberg (1997-1999).