Ingezonden persbericht


Persbericht 22 november 2007

Archeologisch spreekuur in Nieuw Land
Lelystad - Tijdens het laatste archeologisch spreekuur in oktober werd weer een grote verscheidenheid aan bodemvondsten aangeboden. Behalve aardewerken scherven, een ijzeren hamertje, een vliegtuigonderdeel en stenen werd er zelfs een 65 miljoen jaar oud fossiel van een zee-egel aangeboden. Op vrijdag 30 november kunt u weer in Nieuw Land Erfgoedcentrum terecht tijdens het gratis toegankelijke archeologisch spreekuur. Archeologen van Nieuw Land, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, zullen de meegebrachte voorwerpen determineren. Als de aanwezige deskundigen geen raad weten met een vondst, zullen zij hun uiterste best doen om de mensen door te verwijzen naar specialisten. Ook kan het voorwerp tijdelijk worden achtergelaten, zodat de archeoloog op zoek kan gaan naar een specialist binnen het vakgebied.

Het archeologische spreekuur wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden van 13.00 tot 16.30 uur in Nieuw Land te Lelystad (behalve op 28 december a.s.!). Bezoekers kunnen zich 's middags melden bij de receptie. Men wordt dan verwezen naar de archeologische werkruimte, waar een deskundige u te woord zal staan. Het is geen archeologische variant van "Tussen kunst en kitsch". Met andere woorden: de voorwerpen worden niet getaxeerd.

Meent u dus ook een bijzondere scherf of ander archeologisch voorwerp, gevonden in Flevoland, in uw bezit te hebben, aarzel dan niet en kom er mee naar Nieuw Land Erfgoedcentrum aan de Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad.

()