Museum Beelden aan Zee


TONEELGROEPDENIEUWEMETROPOOLDENHAAG

PERSBERICHT Den Haag, 7 november 2007
PREMIÈRE: VRIJDAG 30 NOVEMBER 2007
CAMILLE CLAUDEL
een schreeuw om vrijheid... Het museum Beelden aan Zee zal opnieuw zijn deuren openen voor locatietheater. Op vrijdag 30 november a.s. vindt de première plaats van het toneelstuk CAMILLE CLAUDEL. De Haagse Toneelgroep De Nieuwe Metropool levert hiermee haar eerste productie af.
Naar een idee van artistiek leider Jaap Postma, schreef Manon Barthels dit stuk over de tragische kunstenares Camille Claudel, de beeldhouwster die leefde op het snijvlak van gekte en genialiteit. Kapot gegaan aan de liefde voor haar leermeester August Rodin. Een verloren liefde. Nooit erkend als zelfstandig kunstenares. Het drijft haar uiteindelijk tot waanzin. Paul Claudel, dichter en schrijver, laat Camille direct na de dood van hun vader opsluiten in een gesticht. Daar slijt zij de laatste dertig jaar van haar leven en sterft zij een eenzame dood.
Wat gaat er in die laatste dertig jaar in deze vrouw om? Waarom laat Paul Claudel zijn geliefde zuster daar zitten, terwijl ze volgens de artsen allang genezen is? Waarom maakt zij vanaf de dag van haar opsluiting nooit meer een beeldhouwwerk?
CAMILLE CLAUDEL: midden in de uitdagende expositieruimte van Museum Beelden aan Zee gespeeld. Met Marike Mingelen als Camille Claudel en Burt Rutteman als haar broer Paul. CAMILLE CLAUDEL: een schreeuw om vrijheid die weg echoot in het beklemmende isolement van een gesticht...

Locatietheater naar een idee van Jaap Postma

Spel Marike Mingelen, Burt Rutteman
Regie en concept Jaap Postma
Tekst Manon Barthels
Productie Rudy Ramondt en Nicole de Mooy
Première 30 november 2007
Try-outs 28 & 29 november 2007
Speelperiode 28 november t/m 16 december (woensdag t/m zondag).
Daarna museumtour door Nederland en (particuliere) uitkoop.
Locatie: Museum Beelden aan Zee, Scheveningen
Toegangskaarten reserveren: Haags Uitburo 0900-8282999 Toegang: 25,- inclusief toegang expositie
Zaal open: 19.30 uur, aanvang voorstelling 20.30 uur. Voor persinformatie:
Jaap Postma

06-22441548
jpostma@wanadoo.nl
WWW.DENIEUWEMETROPOOL.NL