Gemeente Den Haag

Gemeente pakt jongerenoverlast in Rustenburg-Oostbroek aan

De gemeente treft maatregelen om de jongerenoverlast in de wijk Rustenburg-Oostbroek aan te pakken. Verschillende groepen jongeren, zowel uit de wijk zelf als van daarbuiten, zorgen al enige tijd voor overlast. Daarbij moet worden gedacht aan te hard rijden op scooters, het aanrichten van vernielingen aan auto's en huizen, het afsteken van vuurwerk, brandstichting en agressief gedrag richting buurtbewoners. Buurtbewoners geven dan ook aan dat zij zich in ernstige mate bedreigd en geïntimideerd voelen.

Om deze overlast tegen te gaan heeft het college een pakket maatregelen vastgesteld. Meest in het oogspringend is de instelling op last van de burgemeester van een samenscholingsverbod voor een deel van de wijk, op last van de burgemeester. Het betreft het gebied begrensd door De Soestdijksekade, De La Reyweg en de Loosduinsekade, met inbegrip van deze straten. Het samenscholingsverbod geldt voor de duur van 3 maanden en gaat in op 30 november 2007. Het verbod zal dagelijks tussen 15.00 uur en 07.00 uur intensief gehandhaafd worden en richt zich primair op overlastgevende of criminele jongeren die in het gebied aanwezig zijn.

Naast het samenscholingsverbod zal er extra aandacht zijn voor het schoonmaken van de wijk, worden 'enge plekken' beter verlicht, wordt het aanbod van het jongerenwerk verbeterd en wordt het mobiele jongerenteam ingezet.

Op 6 december is er een bijeenkomst met de buurt om de eerste resultaten van de aanpak te bespreken.