Museon Den Haag

Datum:

Inlichtingen bij:
Rob de Winter (rdwinter@museon.nl)
zie voor publiciteitsmateriaal de websites www. northseafilmfestival.com en www.museon.nl

Tel.070-3381421 of 06 16 578 515

Persbericht

North Sea Film Festival
for underwater movies

30 november, 1 & 2 december 2007

Dit najaar vindt voor de eerste keer het North Sea Film Festival plaats, het enige Nederlandse onderwater filmfestival. Het evenement vindt plaats in het Museon in Den Haag. De geselecteerde films van professionele en onafhankelijke filmmakers van over de hele wereld worden gedurende dit weekend -30 november, 1 & 2 december- vertoond.

Na succesvolle onderwater filmfestivals als Belgrado, San Francisco, Antibes en Moskou haalt onderwater cineast Edward Snijders de onderwaterfilm naar Nederland. De festivals in het buitenland zijn erg populair bij al dan niet duikende film- en natuurliefhebbers. De initiatiefnemer is ervan overtuigd dat ook de Nederlanders moeten kunnen genieten van wat er onderwater speelt.

Het North Sea Film Festival is verdeeld in twee categorieën. Categorie A is voor de professionele film productiebureaus, deze films hebben een maximale lengte van 60 minuten en minimaal 60% van de film moet onderwater geschoten zijn. Aan categorie B doen de onafhankelijke filmmakers mee, deze films hebben een maximale lengte van 20 minuten, minimaal 75% is onderwater gefilmd. Per dag worden er ruim twintig films vertoond in vier blokken van twee uur. Er vinden Q&A sessies plaats zodat geïnteresseerden hun vragen kwijt kunnen aan de aanwezige filmmakers.

Op de slotavond worden er prijzen uitgereikt. De winnaars nemen The Wave mee naar huis, een speciaal voor het festival ontworpen bronzen beeld, gemaakt door kunstenares Marie José Verheijden. SMY Ondina biedt de winnaar een live aboard duikvakantie aan in Indonesië.

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) vond het North Sea Film Festival een mooie gelegenheid om hun 45 jarig bestaan te vieren. Zij bieden hun leden 40% korting op de festivalpas van E20.00, die geldig is voor een hele dag film. Tijdens het festival is in het Museon ook de expositie Wildlife Photographer of the Year 2007 te zien. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk voor festivalbezoekers.

Verdere informatie is te vinden op www.northseafilmfestival.com. De definitieve programmering staat in november op deze website.

Het North Sea Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Submarines, NOB, Museon, Duiken magazine en NIOZ.

Voorzieningen
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Openingstijden
Het Museon is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) is het Museon ook op maandag geopend.

Openbaar vervoer
Tram 17 en bus 24

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
T. 070-3381338
E. info@museon.nl
www.museon.nl

TARIEVEN: Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: E 4,- / jeugd 12 t/m 18 jaar: E 6,- / volwassenen: E 7,50 / 65+ Pashouders: E 6,- . Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.