Gemeente Boxtel

Collectieve ziektekostenverzekering

Collectieve ziektekostenverzekering nog goedkoper

Vanaf 1 januari 2008 draagt de gemeente EUR 11,90 per deelnemer per maand bij in de premie voor de collectieve ziektekostenverzekering.

Inwoners in Boxtel met een laag inkomen kunnen deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente. Minima kunnen kiezen uit een verzekering via het CZ of via het VGZ. De verzekerde krijgt dan een korting op de premie. En de gemeente betaalt ook een deel van de premie voor deze verzekering. Dat bedrag is per 1 januari 2008 met ongeveer EUR 4,- per maand verhoogd.

Per 1 januari 2008 verandert er het een en ander in de ziektekostenverzekering. Dat komt door landelijk beleid. De no-claimkorting wordt afgeschaft. En iedereen krijgt te maken met een eigen risico voor bepaalde vergoedingen uit de basisverzekering. Voor mensen met een laag inkomen wordt daarom de zorgtoeslag hoger. Maar dat dekt niet het hele eigen risico af. Voor wie een laag inkomen heeft, blijft een bedrag van EUR 47,- per jaar voor eigen rekening.

De gemeente heeft nu besloten om die EUR 47,- te compenseren voor deelnemers aan de collectieve verzekering via de gemeente. De gemeente geeft vanaf 1 januari 2008 elke maand EUR 11,90 aan bijzondere bijstand in de premie. Voorheen was dit ongeveer EUR 7,90. De collectieve ziektekostenverzekering wordt daardoor voor deelnemers nog goedkoper.

Wanneer u medische kosten maakt, betaalt de ziektekostenverzekeraar de rekening hiervoor. Als de kosten onder het eigen risico vallen, zal de ziektekostenverzekeraar u een nota sturen. Kunt u de nota niet ineens betalen, dan kunt u een betalingsregeling treffen met de verzekeraar.

Wilt u meer weten over de collectieve ziektekostenverzekering of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Loket WegWijs. U heeft nog tot 1 januari 2008 de tijd om uw ziektekostenverzekering te veranderen. Maar WegWijs heeft natuurlijk wel enige tijd nodig om te beoordelen of u behoort tot de doelgroep voor wie de collectieve verzekering geldt. Wacht daarom niet te lang om met WegWijs contact op te nemen.

WegWijs Boxtel, ook voor u !
---

Als u na het lezen van dit artikel graag een persoonlijk gesprek wilt met een van de medewerkers van WegWijs of u wilt meer weten over de collectieve ziektekostenverzekering, dan kunt u contact opnemen met WegWijs. WegWijs is gevestigd op locatie Liduina, de 5e etage van het ziekenhuis aan het Liduinahof 35 en is elke werkdag te bezoeken van 9.00 tot 12.30 uur. Op maandag- en donderdagmiddag kunt u ook terecht tussen 14.00 en 16.00 uur. U kunt ook bellen, het telefoonnummer is (0411) 634590. Bij WegWijs Boxtel kunt u terecht met vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomensondersteuning. WegWijs Boxtel denkt met u mee, adviseert en regelt. Bij WegWijs Boxtel kunt u voor een aantal regelingen direct een aanvraag indienen, voor andere zaken kan WegWijs u aanmelden bij een andere instantie of daarnaar doorverwijzen. WegWijs Boxtel maakt u wegwijs in de wirwar van voorzieningen, regelingen en vergoedingen die er zijn en waar u mogelijk een beroep op zou kunnen doen. U wordt er al gauw beter van.