Koninklijke BAM Groep

Datum 29 november 2007

Goede prestaties BAM leiden tot hogere winstverwachting


· Nettoresultaat eerste negen maanden 2007: 192,6 miljoen
· Omzet eerste negen maanden 2007: 6,4 miljard (+10%)
· Duitse activiteiten ontwikkelen zich naar verwachting
· BAM overwegend positief over huidige marktomstandigheden
· Orderportefeuille verder toegenomen: 13,7 miljard (+12% op vergelijkbare basis)
· Verhoging winstverwachting 2007: nettowinst van ten minste 310 miljoen

Gang van zaken eerste negen maanden 2007 Koninklijke BAM Groep heeft in de eerste negen maanden van 2007 goed gepresteerd. De nettowinst steeg tot 192,6 miljoen (2006: 68,5 miljoen), waarbij alle sectoren aan de winststijging hebben bijgedragen. De toename van het resultaat houdt tevens verband met het herstel van de resultaten in Duitsland. De omzet is met circa 10% toegenomen tot 6,4 miljard (2006: 5,8 miljard). De omzetstijging is grotendeels autonoom gerealiseerd. Het effect van acquisities op de omzetgroei bedraagt circa 1,4%.

De verkoop van de Amerikaanse werkmaatschappij Flatiron wordt binnenkort formeel afgerond. Omzet en resultaten van Flatiron worden tot en met het derde kwartaal 2007 geconsolideerd, terwijl de boekwinst van circa 70 miljoen in het vierde kwartaal 2007 zal worden verantwoord.


1ste negen maanden 2007 2006 (x miljoen) Resultaat Omzet Resultaat Omzet Bouw 75,5 2.786 -56,5 2.363 Vastgoed 73,9 940 64,2 812 Infra 87,8 2.779 85,9 2.635 Publiekprivate samenwerking 16,3 51 0,3 50 Installatietechniek 8,2 151 4,8 137 Consultancy en engineering 22,4 154 15,4 149 Pensioenen 1) / eliminaties 0,7 -437 22,0 -303 Totaal sectoren 284,8 6.424 136,1 5.843 Groepskosten -13,7 -5,6 Groepsrente -35,6 -28,4 Operationele activiteiten 235,5 102,1 Baggeren 22,8 14,4 Resultaat vóór belastingen 258,3 116,5 Bitumenboetes (netto) - -6,0 Belastingen -65,2 -41,7 Aandeel derden -0,5 -0,3 Nettoresultaat 192,6 68,5


1) Met ingang van 2007 worden alle pensioenresultaten toegerekend aan de sectoren.

In de eerste negen maanden van 2007 was sprake van een lagere belastingdruk in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar door een eenmalige belastingbate in het Verenigd Koninkrijk (als gevolg van de verkoop van commercieel vastgoed uit eigen ontwikkeling in 2006) en het herstel van de resultaten in Duitsland.

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 2 van 11
Bouw
Het resultaat in de sector Bouw is in de eerste negen maanden van 2007 sterk toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, mede door het herstel van de resultaten in Duitsland. De omzetgroei is grotendeels in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd, maar ook in Nederland, België en Duitsland zijn meer projecten in uitvoering genomen. De orderportefeuille bedraagt per 30 september 2007 circa 5,8 miljard (ultimo 2006: 4,7 miljard). Met name in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland is de werkvoorraad toegenomen.

De marktomstandigheden in de Nederlandse woning- en utiliteitsbouw blijven gunstig, echter de werkmaatschappijen ondervinden onverminderd margedruk door een gespannen arbeidsmarkt, alsook door de sterk opgelopen prijzen van onderaannemers en toeleveranciers. Gezien deze marktomstandigheden hebben de Nederlandse werkmaatschappijen goede resultaten behaald. Het tempo van de prijsstijging lijkt enigszins af te nemen. Echter, als gevolg van de fors gestegen bouwkosten, passen steeds vaker de aanbiedingen niet meer binnen de beschikbare budgetten. Dit leidt, samen met tijdrovende ruimtelijke-ordeningsprocedures, tot vertraging bij de gunning van projecten.

Interbuild heeft in België een uitstekend resultaat behaald bij een aanmerkelijk hogere omzet. De vooruitzichten op de kantorenmarkt in Brussel en Vlaanderen blijven voor Interbuild gunstig.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de goede resultaten verder verbeterd. HBG UK heeft de positie op de Britse utiliteitsbouwmarkt opnieuw versterkt. De omzet is sterk toegenomen en orderportefeuille van HBG UK ligt op een hoog niveau mede door de recente verwerving van een groot aantal nieuwe werken, waaronder ontwerp en bouw van de eerste fase van het omvangrijke binnenstedelijke vernieuwingsproject King's Cross Central in Londen. De vooruitzichten voor de Britse markt blijven positief, mede door verdere toename van overheidsinvesteringen in onderwijs en gezondheidszorg.

BAM Deutschland heeft in de eerste negen maanden ­ overeenkomstig de prognose ­ een break- even-resultaat behaald. BAM handhaaft de verwachting op jaarbasis een zelfde resultaat te behalen. Recentelijk heeft BAM Deutschland twee omvangrijke utiliteitsbouwprojecten verworven, waaronder de bouw van een voetbalstadion in Augsburg.
Vastgoed
In de sector Vastgoed zijn uitstekende resultaten behaald, mede door een hoge bijdrage uit de verkoop van Brits commercieel vastgoed. De toename van de omzet is hoofdzakelijk in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. Het effect van acquisities op de omzetgroei bedraagt ruim 4%. De orderportefeuille van de sector Vastgoed bedraagt per 30 september 2007 circa 2,9 miljard (ultimo 2006: 3,2 miljard).

De vastgoedresultaten in Nederland blijven gunstig. BAM Vastgoed en AM hebben wederom een aanzienlijke resultaatsbijdrage geleverd. De vraag van consumenten naar woningen blijft groot, mede door de achterblijvende productie van nieuwbouwwoningen. Krappe budgetten als gevolg van de gestegen bouwkosten en tijdrovende ruimtelijke-ordeningsprocedures zorgen voor vertraging van projecten. De overheid heeft ambitieuze programma's opgesteld om de woningbouwproductie te verhogen. Hiervoor is het noodzakelijk dat ­ nu de grote Vinex-locaties op termijn aflopen ­ kan worden omgeschakeld naar nieuwe (grote) locaties. De Groep heeft in de eerste negen maanden in Nederland in totaal circa 3.400 woningen uit eigen ontwikkeling verkocht (vorig jaar: 3.700). De daling van het aantal verkochte woningen ten opzichte van voorgaand jaar is hoofdzakelijk het gevolg van de hiervoor genoemde vertraging van projecten. Op jaarbasis verwacht de Groep circa 5.200 woningen te verkopen (2006: 5.400). De onverkochte, onverhuurde voorraad van de Groep in Nederland is gering (29 woningen en circa 3.500 m2 kantoor). Het totale ontwikkelingspotentieel van de Groep bedraagt momenteel circa 75.000 woningen.

In België heeft Kairos naar verwachting gepresteerd. De portefeuille van Kairos omvat een vijftiental projecten in uitvoering en diverse concrete projecten in het vooruitzicht in Brussel, Antwerpen en de overige stedelijke gebieden in Vlaanderen.


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 3 van 11
In het Verenigd Koninkrijk zijn, zoals eerder bekendgemaakt, in één transactie acht nieuwe vastgoedprojecten verkocht aan een belegger. Deze transactie in het derde kwartaal 2007 heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan omzet en resultaat. Het Britse vastgoedbedrijf blijft selectief investeren in kansrijke ontwikkelingsposities.

In Ierland heeft het vastgoedbedrijf een goed resultaat behaald, ondanks de haperende Ierse woningmarkt. De start van nieuwe ontwikkelingsprojecten is vertraagd. Naar verwachting blijft op langere termijn de vraag naar woningen groot. Infra
In de sector Infra zijn omzet en resultaat in de eerste negen maanden van 2007 verder toegenomen. De omzetgroei is voornamelijk in Duitsland, de Verenigde Staten en Ierland gerealiseerd. De orderportefeuille van de sector is, op vergelijkbare basis, met ruim 10% gestegen tot 5,1 miljard (ultimo 2006: 4,6 miljard, exclusief orderportefeuille Flatiron), mede door een recente acquisitie in België.

De Nederlandse infrabedrijven hebben naar behoren gepresteerd. Vooral in de sectoren wegenbouw, energie en telecom zijn goede resultaten behaald. De in de periode 2005-2006 aangenomen grote werken hebben slechts bescheiden bijgedragen aan het resultaat, onder meer door sterk gestegen prijzen van onderaannemers en toeleveranciers. Het volume in de Nederlandse inframarkt blijft onverminderd op hoog niveau, echter de verbetering van het prijsniveau is nog steeds onbevredigend. Daarnaast leidt regelgeving ­ onder meer ten aanzien van luchtkwaliteit ­ in toenemende mate tot vertraging of uitstel van infrastructurele projecten.

De Belgische activiteiten hebben een goede bijdrage geleverd aan het resultaat. In het derde kwartaal 2007 is de overname van wegenbouwer Betonac afgerond. Omzet en resultaat van Betonac zijn met ingang van 1 september 2007 geconsolideerd. De totale orderportefeuille in België bevindt zich op hoog niveau, onder meer door de activiteiten in Wallonië en de recente opdracht voor aanleg van de spoorverbinding Diabolo nabij Brussel.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Nuttall opnieuw goede resultaten behaald. Het volume in de Britse inframarkt blijft naar verwachting op een hoog niveau, mede dankzij werkzaamheden voor de Olympische Spelen van 2012. De inframarkt wordt echter gekenmerkt door scherpe concurrentie en toenemende complexiteit van contractvormen.

In Ierland heeft Ascon een goede bijdrage geleverd aan het resultaat. Ondanks de recente economische vertraging in Ierland, blijven de vooruitzichten voor de infra- en utiliteitsbouwmarkt gunstig. Dit is mede gebaseerd op de omvangrijke investeringsprogramma's van de Ierse overheid in de komende jaren. De orderportefeuille bevindt zich onveranderd op hoog niveau.

Het resultaat van de Duitse infra-activiteiten is in de eerste negen maanden van 2007 licht negatief, hoofdzakelijk door onderdekking van vaste kosten. Op jaarbasis wordt een zelfde resultaat verwacht. De orderportefeuille van Wayss & Freytag Ingenieurbau is goed gevuld, mede door de verwerving (in combinatie) van tunnelprojecten in België en Zwitserland.

Omzet en resultaat van Interbeton ­ actief in nichemarkten buiten Europa ­ zijn in de eerste negen maanden van 2007 verder verbeterd. De orderportefeuille is van goede kwaliteit en blijft omvangrijk. Publiekprivate samenwerking
BAM PPP heeft in de eerste negen maanden een uitstekend resultaat behaald als gevolg van de gunstige resultaten uit operationele pps-contracten en de overdracht van een Brits scholencontract op verzoek van de opdrachtgever.

BAM heeft momenteel 26 pps-contracten in portefeuille, waarvan negentien contracten operationeel zijn. Daarnaast loopt een tiental aanbiedingen in de vijf thuislanden van de Groep. BAM vormt ­ in het kader van de eerder aangekondigde desinvesteringsstrategie ­ een joint-venture met investeringsfonds DIF (Dutch Infrastructure Fund). Hierbij worden door de Groep vier Britse,
---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 4 van 11
operationele pps-contracten aan de joint-venture overgedragen. Deze transactie zal in het vierde kwartaal 2007 aan het resultaat bijdragen.

De pps-vorderingen (inclusief kortlopend deel) in de geconsolideerde balans zijn in de eerste negen maanden van 2007 licht toegenomen tot 568 miljoen (ultimo 2006: 540 miljoen), terwijl ook de (non-recourse) pps-leningen licht zijn gestegen tot 526 miljoen (ultimo 2006: 500 miljoen). De netto-investeringsverplichting voor de 26 pps-contracten in portefeuille bedraagt circa 170 miljoen. Hiervan is per 30 september 2007 circa 83 miljoen daadwerkelijk geïnvesteerd (ultimo 2006: 82 miljoen).

Uitsluitend de opbrengsten en resultaten van de operationele pps-contracten worden in de sector Publiekprivate samenwerking verantwoord. Aan pps-contracten gerelateerde bouw- en onderhoudsactiviteiten worden in de betreffende sectoren gerapporteerd. Installatietechniek
BAM Techniek heeft in de eerste negen maanden van 2007 een goede bijdrage geleverd aan het resultaat. De marktomstandigheden blijven onverminderd gunstig. De orderportefeuille is verder toegenomen en ligt met 268 miljoen op een hoog niveau. Consultancy en engineering
Tebodin heeft een uitstekend resultaat behaald, mede door een aanhoudend hoge bezettingsgraad wereldwijd in alle regio's. De orderportefeuille (30 september 2007: 112 miljoen) is van uitstekende kwaliteit. De vooruitzichten blijven gunstig in vrijwel alle markten waarin Tebodin opereert. Overig
De participatie in baggerbedrijf Van Oord (21,5%) leverde in de eerste negen maanden van 2007 een beduidend hogere bijdrage aan het resultaat in vergelijking met voorgaand jaar. Deze bijdrage is inclusief 2,8 miljoen preferent dividend. Van Oord is dit jaar de vervroegde inkoop gestart van de preferente aandelen die door BAM worden gehouden. Tot op heden zijn preferente aandelen ingekocht voor een bedrag van 35 miljoen, waarvan 25 miljoen in november. De boekwaarde van de resterende preferente aandelen bedraagt 35 miljoen.

Met ingang van dit boekjaar worden pensioenresultaten door de (gedeeltelijke) vrijval van onder IFRS gevormde pensioenvoorzieningen toegerekend aan de sectoren (bruto: 8,4 miljoen positief in de eerste negen maanden van 2007). In de eerste negen maanden van 2006 werd dit resultaat, alsmede het resultaat van de verdere overdracht van toegezegd-pensioenregelingen aan externe partijen, gerapporteerd onder de rubriek Pensioenen / eliminaties (bruto: 21,5 miljoen positief). Geografische verdeling van omzet en resultaten
1ste negen maanden 2007 2006 (x miljoen) Omzet Resultaat Marge Omzet Resultaat Marge

Nederland 2.610 126,8 4,9% 2.604 116,4 4,5% België 419 12,1 2,9% 359 7,3 2,0% Verenigd Koninkrijk 1.833 91,3 5,0% 1.507 52,7 3,5% Ierland 325 13,4 4,1% 285 12,5 4,4% Duitsland 593 -3,7 -0,6% 511 -110,2 -21,6% Verenigde Staten 415 14,2 3,4% 357 13,1 3,7% Wereldwijde activiteiten 297 30,7 10,3% 268 22,8 8,5% Overige incl. eliminaties -68 - -48 21,5 Totaal landen 6.424 284,8 4,4% 5.843 136,1 2,3% Groepskosten -13,7 -5,6 Groepsrente -35,6 -28,4 Operationele activiteiten 235,5 102,1 Baggeren 22,8 14,4 Resultaat vóór belastingen / boetes 258,3 4,0% 116,5 2,0%
---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 5 van 11
Orderportefeuille
De orderportefeuille handhaaft zich op hoog niveau en bedraagt per 30 september 2007 13,7 miljard (ultimo 2006: 12,2 miljard, exclusief Flatiron). Deze toename van circa 12% ten opzichte van de stand ultimo 2006 op vergelijkbare basis is groepsbreed gerealiseerd. Het effect van acquisities op de groei van de orderportefeuille bedraagt circa 1,5%. Naar verwachting wordt van de totale orderportefeuille 2,5 miljard uitgevoerd in het vierde kwartaal van 2007, 6,8 miljard in 2008 en 4,4 miljard in latere jaren.
Financiële positie
De kaspositie, het saldo van liquide middelen minus kortlopende bankkredieten, bedraagt per 30 september 2007 381 miljoen (ultimo 2006: 551 miljoen). Dit is inclusief de kaspositie van Flatiron (opgenomen in de geconsolideerde balans per 30 september 2007 als aangehouden voor verkoop). De daling van de kaspositie volgt in belangrijke mate het seizoenspatroon. Daarnaast is de kaspositie gedaald door overname van De Wilgen Vastgoed en IPMMC Vastgoed in Nederland door AM, alsmede door overname van Kairos en Betonac in België. De rentedragende schulden per 30 september 2007 ­ inclusief Flatiron ­ bedragen 2.375 miljoen (ultimo 2006: 1.897 miljoen). Deze stijging van de rentedragende schulden is voornamelijk het gevolg van de toegenomen financiering van vastgoedactiviteiten in Nederland, de hiervoor genoemde overnames in Nederland en België en de verhoging van de achtergestelde lening met 50 miljoen in het kader van de recentelijk vernieuwde financieringsfaciliteiten van de Groep. Een belangrijk deel van de rentedragende schulden bestaat uit non-recourse pps-leningen en projectfinancieringen ( 933 miljoen) en achtergestelde leningen ( 285 miljoen, inclusief 36 miljoen preferente aandelen en 49 miljoen derden aandeelhouders AM). De nettoschuldpositie per 30 september ­ inclusief Flatiron ­ bedraagt 1.639 miljoen (ultimo 2006: 1.136 miljoen). De solvabiliteit op basis van garantievermogen bedraagt per 30 september 2007 15,8% van het balanstotaal (ultimo 2006: 14,7%). Resultaat per gewoon aandeel
Het gemiddeld aantal winstgerechtigde gewone aandelen is ten opzichte van de eerste negen maanden van 2006 licht gestegen tot 124 miljoen stukken (2006: 123,1 miljoen stukken). Deze toename volgt uit de omwisseling van converteerbare preferente aandelen in gewone aandelen. In de eerste negen maanden van 2007 zijn circa 3 miljoen converteerbare preferente aandelen omgewisseld (2006: 1,3 miljoen stukken). Op dit moment resteren nog circa 8,8 miljoen converteerbare preferente aandelen.
Het nettoresultaat is in de eerste negen maanden van 2007 per saldo gestegen tot 1,55 per gewoon aandeel (2006: 0,56). Uitgaande van volledige omwisseling van de converteerbare preferente aandelen is het nettoresultaat per gewoon aandeel gestegen tot 1,44 (2006: 0,53). Verwachting 2007
De Groep verwacht over 2007, naar de huidige inzichten en mede gezien de kwaliteit van de orderportefeuille, een omzet te behalen van ruim 9 miljard en een nettowinst van ten minste 310 miljoen. Dit is inclusief de boekwinst van circa 70 miljoen op de verkoop van de Amerikaanse werkmaatschappij Flatiron.

Nadere informatie
Pers: Drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21, ac.pronk@bamgroep.nl Analisten: Drs. P. Juge RC, (030) 659 86 01, p.juge@bamgroep.nl
---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 6 van 11
Conference call
Op 29 november 2007 om 10.00 uur zal een Nederlandstalige conference call voor pers en analisten plaatsvinden met een toelichting op de resultaten. De conference call is tevens beschikbaar in een simultane Engelse vertaling.

Geïnteresseerden kunnen inbellen op telefoonnummer (020) 531 58 13 voor de luistersessie (geen mogelijkheid tot het stellen van vragen). De Engelse vertaling is te beluisteren op (020) 531 58 71. Na afloop zal de conference call nog een maand lang te beluisteren zijn op telefoonnummer (070) 315 43 00 (toegangscode Nederlands: 14 27 57#, Engels: 14 27 59#). Bijlagen

1. Verkorte winst- en verliesrekening eerste negen maanden
2. Verkorte winst- en verliesrekening derde kwartaal
3. Gegevens per gewoon aandeel van nominaal 0,10
4. Geconsolideerde balans

5. Mutaties in het eigen vermogen toerekenbaar aan aandeelhouders
6. Verkort kasstroomoverzicht

7. Toelichting op bericht over eerste negen maanden van 2007


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 7 van 11


1. Verkorte winst- en verliesrekening eerste negen maanden (x miljoen)

1ste negen maanden 2007 1ste negen maanden 2006 Voortgezette Beëindigde Voortgezette Beëindigde activiteiten activiteiten Totaal activiteiten activiteiten Totaal

Opbrengsten 6.009 415 6.424 5.486 357 5.843

Bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen,
bijzondere waardeverminderingen
en boetes 308,3 20,1 328,4 185,6 18,8 204,4 Afschrijvingen materiële en
immateriële vaste activa -65,4 -6,5 -71,9 -62,8 -6,1 -68,9 Bijzondere waardeverminderingen - - - - - - Bitumenboetes - - - -7,8 - -7,8 Bedrijfsresultaat 242,9 13,6 256,5 115,0 12,7 127,7

Financieringsbaten 23,5 0,3 23,8 14,0 0,5 14,5 Financieringslasten -52,6 -0,2 -52,8 -47,6 -0,3 -47,9 Resultaat uit deelnemingen 30,8 - 30,8 14,3 - 14,3 Resultaat vóór belastingen 244,6 13,7 258,3 95,7 12,9 108,6

Belastingen -59,5 -5,7 -65,2 -34,6 -5,2 -39,8 Nettoresultaat voor de periode 185,1 8,0 193,1 61,1 7,7 68,8

Nettoresultaat toerekenbaar aan
belang derden 0,5 - 0,5 0,3 - 0,3 Nettoresultaat toerekenbaar aan
aandeelhouders 184,6 8,0 192,6 60,8 7,7 68,5


2. Verkorte winst- en verliesrekening derde kwartaal (x miljoen)

3de kwartaal 2007 3de kwartaal 2006 Voortgezette Beëindigde Voortgezette Beëindigde activiteiten activiteiten Totaal activiteiten activiteiten Totaal

Opbrengsten 2.176 147 2.323 1.847 134 1.981

Bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen,
bijzondere waardeverminderingen
en boetes 108,8 4,5 113,3 7,1 7,5 14,6 Afschrijvingen materiële en
immateriële vaste activa -20,5 -2,3 -22,8 -21,0 -2,3 -23,3 Bijzondere waardeverminderingen - - - - - - Bitumenboetes - - - -7,8 - -7,8 Bedrijfsresultaat 88,3 2,2 90,5 -21,7 5,2 -16,5

Financieringsbaten 7,7 0,1 7,8 6,0 0,2 6,2 Financieringslasten -19,0 - -19,0 -18,7 -0,2 -18,9 Resultaat uit deelnemingen 12,2 - 12,2 7,3 - 7,3 Resultaat vóór belastingen 89,2 2,3 91,5 -27,1 5,2 -21,9

Belastingen -23,7 -0,9 -24,6 2,8 -2,1 0,7 Nettoresultaat voor de periode 65,5 1,4 66,9 -24,3 3,1 -21,2

Nettoresultaat toerekenbaar aan
belang derden 0,6 - 0,6 0,1 - 0,1 Nettoresultaat toerekenbaar aan
aandeelhouders 64,9 1,4 66,3 -24,4 3,1 -21,3


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 8 van 11
3. Gegevens per gewoon aandeel van nominaal 0,10 (x 1, tenzij anders aangegeven)

3de kwartaal 1ste negen maanden 2007 2006 2007 2006

0,53 -0,17 Nettoresultaat 1,55 0,56 0,50 -0,15 Nettoresultaat (fully diluted) 1,44 0,53

0,72 0,02 Cashflow 2,13 1,12 6,70 5,01 Eigen vermogen 6,70 5,01

22,58 16,23 Hoogste slotkoers 22,58 18,49 17,70 13,55 Laagste slotkoers 14,44 12,93 18,69 13,94 Koers ultimo 18,69 13,94

126.756 123.758 Aantal winstgerechtigde aandelen per ultimo (x 1.000) 126.756 123.758

124.383 123.757 Gemiddeld aantal winstgerechtigde aandelen (x 1.000) 123.978 123.140

135.543 135.539 Gemiddeld aantal winstgerechtigde aandelen (x 1.000) 135.541 135.500 (fully diluted)


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 9 van 11


4. Geconsolideerde balans
(x miljoen)
30 september 31 december 30 september 2007 2006 2006

Materiële vaste activa 423,8 442,1 434,1 Immateriële vaste activa 774,0 726,2 737,6 Pps-vorderingen 558,3 530,0 511,3 Deelnemingen 150,0 134,6 129,4 Overige financiële vaste activa 126,8 128,4 102,0 Derivaten 21,8 10,8 2,6 Latente belastingvorderingen 20,4 19,7 19,6 Vaste activa 2.075,1 1.991,8 1.936,6

Voorraden 1.645,8 1.313,2 1.365,8 Handels- en overige vorderingen 2.484,7 2.284,7 2.178,9 Te vorderen winstbelasting 21,2 51,4 84,8 Derivaten 1,1 0,2 0,4 Liquide middelen 667,6 761,3 542,7 Vaste activa aangehouden voor verkoop 273,0 1,5 1,6 Vlottende activa 5.093,4 4.412,3 4.174,2

Totaal activa 7.168,5 6.404,1 6.110,8

Eigen vermogen toerekenbaar aan
aandeelhouders van de vennootschap 848,4 692,6 621,4 Belang derden 13,2 4,2 2,6 Groepsvermogen 861,6 696,8 624,0

Leningen 1.798,0 1.484,2 1.479,3 Derivaten 9,1 22,9 28,2 Personeelsgerelateerde voorzieningen 116,3 155,7 175,0 Voorzieningen 87,5 109,6 114,8 Latente belastingverplichtingen 74,3 118,7 161,8 Langlopende verplichtingen 2.085,2 1.891,1 1.959,1

Leningen 549,1 412,7 380,5 Handels- en overige schulden 3.320,2 3.238,5 3.034,7 Derivaten 0,8 - 0,4 Voorzieningen 89,4 95,4 80,3 Verschuldigde winstbelasting 84,2 69,6 31,8 Verplichtingen in relatie met vaste activa
aangehouden voor verkoop 178,0 - - Kortlopende verplichtingen 4.221,7 3.816,2 3.527,7

Totaal groepsvermogen
en verplichtingen 7.168,5 6.404,1 6.110,8

Garantievermogen 1.133,5 939,8 868,6


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 10 van 11


5. Mutaties in het eigen vermogen toerekenbaar aan aandeelhouders (x miljoen)

1ste negen Boekjaar 1ste negen maanden 2007 2006 maanden 2006

Stand per 1 januari 692,6 581,7 581,7

Nettoresultaat toerekenbaar aan
aandeelhouders 192,6 137,0 68,5 Reële waarde kasstroomafdekkingen 17,9 28,5 18,5 Valutakoersverschillen -11,9 -8,4 -4,1 Totaal resultaat 198,6 157,1 82,9 Conversie preferente aandelen 12,9 5,9 5,9 Betaald dividend -55,7 -49,1 -49,1 Overige mutaties - -3,0 - Mutatie 155,8 110,9 39,7

Stand ultimo 848,4 692,6 621,4


6. Verkort kasstroomoverzicht
(x miljoen)

1ste negen Boekjaar 1ste negen maanden 2007 2006 maanden 2006

Nettoresultaat voor de periode 193,1 137,6 68,8 Aanpassingen voor:

- Belastingen 65,2 90,8 39,8
- Afschrijvingen materiële / immateriële vaste activa 71,9 98,9 68,9
- Bijzondere waardeverminderingen - 1,0 -
- Boekresultaat verkoop materiële vaste activa -4,1 -3,3 -5,9
- Financieringsbaten en -lasten 29,0 47,6 33,4
- Resultaat uit deelnemingen -30,8 -20,8 -14,3 Mutaties in voorzieningen -68,3 -24,2 -14,6 Mutaties in werkkapitaal (exclusief netto-liquiditeiten) -316,9 37,0 -120,4 Kasstroom uit operationele activiteiten -60,9 364,6 55,7 Betaalde rente -74,0 -95,1 -67,0 Betaalde winstbelasting -73,8 -53.2 -32,5 Netto-kasstroom uit bedrijfsactiviteiten -208,7 216,3 -43,8 Netto-kasstroom uit investeringsactiviteiten -232,5 -414,0 -340,0 Netto-kasstroom uit financieringsactiviteiten 282,4 120,3 53,8

Afname netto-liquiditeiten -158,8 -77,4 -330,0 Beginstand netto-liquiditeiten 551,2 632,3 632,3 Valutakoersresultaat netto-liquiditeiten -11,9 -3,7 -2,5 Eindstand netto-liquiditeiten 380,5 551,2 299,8

Waarvan in bouwcombinaties en andere
samenwerkingsverbanden 239,4 239,0 205,7


7. Toelichting op bericht over eerste negen maanden van 2007 Dit tussentijdse financiële bericht over de eerste negen maanden van 2007 is opgesteld in overeenstemming met IAS 34, `tussentijdse financiële rapportage'. Dit bericht dient te worden gelezen in samenhang met de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 2006.

De in dit tussentijdse financiële bericht toegepaste grondslagen voor verslaglegging zijn consistent met de grondslagen, zoals toegepast en omschreven in de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 2006.

10

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 29 november 2007, blad 11 van 11
Gesegmenteerde informatie
Koninklijke BAM Groep rapporteert met ingang van het boekjaar 2007 afzonderlijk over de bouwactiviteiten en over de vastgoedactiviteiten. Hiermee biedt BAM beter inzicht in de operationele en financiële gang van zaken van de Groep. Bouw en vastgoed kennen afwijkende rendements- en risicoprofielen. Uitgangspunt blijft dat beide activiteiten nauw met elkaar verbonden zijn; ook vaak binnen één werkmaatschappij. De segmenten van de Groep zijn met ingang van dit boekjaar de sectoren: Bouw, Vastgoed, Infra, Publiekprivate samenwerking, Installatietechniek en Consultancy en engineering.
Bedrijfsfusies en overnames
Op 19 maart 2007 heeft AM vastgoedonderneming De Wilgen Vastgoed verworven. De Wilgen Vastgoed is gespecialiseerd in het ontwikkelen van vastgoedprojecten in binnenstedelijke gebieden in de Randstad, met name in Zuid-Holland.

Op 29 maart 2007 heeft de Groep de Belgische vastgoedonderneming Landsbeeck en dochteronderneming Kairos verworven, die verder zullen gaan onder de handelsnaam Kairos. De ondernemingen zijn sinds 1989 actief als ontwikkelaar van kantoren van hoge kwaliteit in met name Brussel, Antwerpen en de overige stedelijke gebieden in Vlaanderen.

Op 5 juni 2007 heeft AM vastgoedonderneming IPMMC Vastgoed verworven. IPMMC Vastgoed is een onafhankelijke, gespecialiseerde vastgoedonderneming die zich richt op ontwikkeling, consultancy en management van commercieel vastgoedprojecten in Nederland.

Op 14 september 2007 heeft de Groep de Belgische wegenbouwer Betonac verworven. Betonac is gespecialiseerd in de aanleg van wegen in beton en asfalt, alsook in de bouw van infrastructurele voorzieningen.

De totale overnamesom van bovengenoemde acquisities bedraagt 210,2 miljoen, waarvan 183,6 miljoen per 30 september 2007 is betaald. De betaling van het restant van 26,6 miljoen is afhankelijk gesteld van toekomstige bedrijfsresultaten van de verworven entiteiten (`earn out'- regelingen). Dit bedrag is per 30 september 2007 verantwoord onder de kortlopende verplichtingen. De overnames zijn verantwoord volgens de `purchase accounting methode'. Na de initiële allocatie van de kostprijs van de acquisities aan de gekochte activa, verplichtingen en voorwaardelijke verplichtingen is een bedrag van 54,8 miljoen goodwill geïdentificeerd. De reële waarde van de verkregen netto-activa en verplichtingen op overnamedatum bedroeg 155,4 miljoen tegen een boekwaarde van 108,6 miljoen (inclusief verkregen liquide middelen van 41,1 miljoen). De aanpassingen naar reële waarde hebben voor 18,1 miljoen betrekking op de waardering van onder meer merknaam en klantenbestand (immateriële vaste activa) en 32,6 miljoen op de waardering van lopende projecten. Tevens is een aanpassing gemaakt voor niet in de (overname)balans opgenomen verplichtingen ( 3,9 miljoen negatief).

Bovengenoemde overnames zullen in 2007 geen materiële invloed hebben op omzet en resultaat van de Groep.
Beëindigde bedrijfsactiviteiten
Eind september 2007 is overeenstemming bereikt over de verkoop van Flatiron. Als gevolg van deze verkoop worden omzet en resultaat van Flatiron tot en met het derde kwartaal 2007 geconsolideerd, terwijl de activa en passiva van dit bedrijf afzonderlijk zijn opgenomen in de geconsolideerde balans per 30 september 2007 (als `aangehouden voor verkoop'). De transactie wordt binnenkort formeel afgerond. De boekwinst ­ na aftrek van kosten en voorzieningen ­ van circa 70 miljoen wordt in het vierde kwartaal van 2007 verantwoord.

Geen accountantscontrole toegepast.

Koninklijke BAM Groep nv Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik / Postbus 20, 3980 CA Bunnik Telefoon (030) 659 89 88 Postbank 2903344 / ABN AMRO bank 's-Gravenhage 43.00.08.937


---- --