ProRail

Persbericht

26-11-2007

Fietsenstalling NS-station Nieuw-Amsterdam gereed

De nieuwe fietsenstalling bij het NS-station in Nieuw-Amsterdam is vanaf donderdag 29 november open voor publiek. In de nieuwe stalling die in opdracht van ProRail is gebouwd, kunnen reizigers hun fiets makkelijk en veilig stallen. De stalling op het NS-Station in Nieuw-Amsterdam heeft nu ruimte voor 96 fietsen (voorheen 48). Tevens zijn de 16 fietskluizen verplaatst.
In de onbewaakte stalling is meer ruimte tussen de klemmen onderling. Hierdoor kunnen ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed worden gestald. De nieuwe fietsrekken hebben betere aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten. Over de fietsklemmen staat een overkapping van gehard glas.

De ombouw van de stalling op NS-station Nieuw-Amsterdam is onderdeel van het project âRuimte voor de Fietsâ. Dit is een project waarbij ProRail fietsenstallingen op stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst.

Inmiddels zijn meer dan 250 stallingen in Nederland omgebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets te stimuleren. Bijna 30% van de treinreizigers komt op de fiets naar het station.

NS en ProRail breiden op dit moment ook de parkeergelegenheid bij het NS-station uit van vijf naar 54 parkeerplaatsen. Medio december is dit gereed.