Menzis


29 november 2007

Kwaliteitszorg in nieuwe medische centra Houten

De huisartsen in Houten openen vanaf volgend jaar vijf eerstelijns medische centra in Houten, gesteund door Menzis. De Stichting Houtense Huisartsen (SHH) en Menzis tekenen vandaag hiervoor een overeenkomst. Hierin spreken zij verder af van Houten een `werkplaats voor zorgvernieuwing' te maken. Menzis biedt patiënten van deze centra een aantrekkelijke polis aan.

Voorzitter van de SHH en huisarts Henk van den Assem ziet de samenwerking met Menzis als dé kans om hoogwaardige zorg en nieuwe vormen van zorg in deze centra te gaan aanbieden: "In Menzis hebben we niet alleen een sterke financiële partner gevonden, maar ook een partner die met ons meedenkt vanuit een inspirerende visie op toekomst van de eerstelijnszorg."

De visie van de SHH en Menzis op de toekomst van de eerstelijnszorg sluiten volgens Ruben Wenselaar, lid raad van bestuur van Menzis, goed op elkaar aan: "De SHH is een sterke partij. Ze schrikt er niet voor terug haar rol als zorgregisseur op te pakken en loopt voorop als het gaat om het ontwikkelen van uitstekende en vernieuwende zorg."

Vijf nieuwe medische centra

Bijna alle 27 huisartsen in Houten geven hun solo- en duopraktijken op om vijf medische centra te vormen. Het eerste medisch centrum in Noordwest Houten zal tegen de zomer van 2008 haar deuren openen. De huisartsen van het huidige Medisch Centrum Molenzoom in Noordoost Houten breidt uit met andere zorgverleners. In de loop van 2009 volgen nog twee medische centra: één in Zuidwest Houten en één in Schalkwijk. Het Medisch Centrum in Zuidoost Houten is medio 2010 hekkensluiter. Met de steun aan de medische centra in Houten zet Menzis de eerste stap buiten haar kernwerkgebied. Menzis wil de komende vijf jaar in een landelijk dekkend netwerk van 50 eerstelijns gezondheidscentra hoogwaardige eerstelijnszorg aan haar verzekerden bieden. De Houtense huisartsen maken hier gebruik van en leveren hoogwaardige zorg aan iedereen.

Kwaliteitslag in medische centra

De huisartsen willen in de medische centra een kwaliteitsslag maken door nauw samen te werken met andere zorgverleners. De belangrijkste zorgverleners zijn de apotheker, fysiotherapeuten, diëtiste, wijkverpleegkundigen en psychologen. Huisartsen willen met hen aan de weg timmeren door een groot aantal zorgprogramma's te maken voor veel voorkomende en chronische ziektes: suikerziekte, longziekten, hart- en vaatziekten, angsten, depressies en ouderdomziekten. Daarnaast willen ze uitstekende zorg leveren door afspraken te maken over soepele verwijzing, snelle behandeling en goede rapportage. Tot slot wil de huisartsen allerlei vernieuwende vormen van zorg ontwikkelen, onder andere op het gebied van preventie (overgewicht, stoppen met roken etc.). Deze plannen sluiten naadloos aan op de strategie van Menzis om de eerste lijnszorg te versterken.

Zorgpolis voor patiënten MC's

Klanten van de nieuwe medische centra in Houten kunnen bij Menzis een zorgpolis afsluiten met aantrekkelijke extra's (fittest en korting op De Afslankacademie) en de keus voor een premiekorting per persoon of een gezond cadeau.